twee dagen feest op de boerhaar met muziek en gemotoriseerd vermaak

Zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur nemen diverse snelheidsmonsters het tegen elkaar op. Inmiddels hebben enkele tientallen coureurs zich ingeschreven. Zij rijden een aantal rondjes over het circuit bij de tent. “Dat ligt er toch al voor de autorodeo”, stelt Jasper Hutten namens de KPJ Boerhaar. “We wilden graag wat extra’s op de zaterdagmiddag. Ook omdat we de vrijdagavond enkele jaren geleden hebben afgestoten. Anders zou het programma pas op zaterdagavond beginnen. Zie het ook als warmdraaien voor de autorodeo. Alle coureurs die zondagmiddag meedoen, kunnen zaterdagmiddag alvast wat rondjes maken. Als hun auto een deukje oploopt, is dat toch geen enkel probleem!” De entree is gratis.

Zaterdagavond vanaf 21.30 uur is het feest in de tent met de formatie The Daredevils. Deze band jast er in mash-upvorm hit na hit doorheen en gaat verder waar The Dirty Daddies ophouden. Op het speciale DJ-podium neemt Feest DJ Yannick plaats achter de draaitafels. De entree bedraagt 10 euro. De tent is geopend vanaf 21.15 uur.

Fragment
Het zondagmiddagprogramma begint om 13.30 uur met de jaarlijkse autorodeo. De auto’s die zaterdag tijdens de autocross niet totalloss zijn verklaard, kunnen weer mee racen. “Het belooft spectaculair worden, want de baan is nog groter dan vorig jaar”, stelt Jasper.

Aansluitend op de rodeo volgt een optreden van de feestband Fragment. Deze band heeft al meer dan drieduizend keer op het podium gestaan. Inmiddels zijn de heren (twee Engelsen, een Hollander) al bijna vast onderdeel van het programma van de Zwarte Cross. Verwacht diverse hits, evergreens en meezingers met veel enthousiasme en humor gebracht. Van Normaal tot The Beatles. En dan niet door een band in hippe kleren en met ingestudeerde danspasjes, maar door drie, zo op het oog doodnormale heikneuters, die durven uit te gaan van hun eigen spontaniteit. De entree bedraagt 5 euro.

Het terrein is te vinden aan Boerhaarseweg in Wijhe. Opgave voor deelname aan de autocross en autorodeo is nog steeds mogelijk via tel. 06-57548598. Meer informatie op staging2.kpjfeestweekend.nl en de Facebookpagina van het feest.

Meer foto's