Home / archiefcentraal / tip van energieloket salland hoe oud is de pomp van jouw vloerverwarming

tip van energieloket salland hoe oud is de pomp van jouw vloerverwarming

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Hoe zit dat met massaverwarming? Een vloerverwarming (en dan hebben we het niet over dunne matjes die je bovenop de vloer legt, maar om een buizensysteem in de vloer) zorgt er voor dat de bak beton die je vloer eigenlijk is, op temperatuur gebracht wordt. Is dat beton eenmaal warm, dan is er maar weinig voor nodig de temperatuur erin te houden. Via straling wordt de lucht in het verblijf warm.

Een vloerverwarming moet je daarom ’s nachts ook niet terug zetten, want anders moet je iedere keer die massa beton opwarmen. Het is veel goedkoper die gewoon op temperatuur te houden.

Er moet dus voortdurend warm water door de leidingen van de verwarming gepompt worden. Die pomp verbruikt energie. En hoe ouder de pomp, hoe meer energie die verbruikt. Klik hier om te kijken hoe dat met jouw pomp zit. Een nieuwe pomp, natuurlijk met A-label, is al snel (soms binnen twee jaar al) terugverdiend.

Gratis energiescan
Woningeigenaren kunnen een gratis energiescan krijgen als ze serieuze plannen hebben het energiegebruik terug te dringen. Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Lees ook

Ingezonden: ‘Ik wens ook degenen die mij gekwetst hebben liefde toe’

Het Centrum voor Levensvragen Salland gaat in gesprek met mensen die worstelen met levensvragen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.