tip van energieloket salland een modulerend thermostaat goedkoper en aangenamer

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Stel dat je een niet al te oude HR-ketel hebt, dan denk je dat je er qua energieverbruik goed mee voor de dag kunt komen. Dat zal ook zo zijn, maar niet als die ketel aangestuurd wordt door een oud kamerthermostaat met een ‘aan/uit’.

Eerst even over de HR-ketel zelf: als die ouder dan een jaar of tien is, dan loont het de moeite al te onderzoeken of vervanging niet goedkoper is.

Dan de schakelaar: het aan/uit-thermostaat zegt tegen de ketel dat het te koud is, waarna de ketel volle bak aan het werk gaat. Het modulerende thermostaat zegt tegen de ketel dat het ietsie te koud is en vraagt om ietsie bij verwarmen. De ketel doet dat dan langzaam en bedaard. Dat is energietechnisch een stuk goedkoper. Atag legt het in dit formulier heel mooi uit.

Deze gelijkmatige verwarming is niet alleen goedkoper, hij voelt ook nog fijner aan ook. En je hoeft helemaal niet superhandig te zijn zelf het thermostaat te vervangen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren kunnen een gratis energiescan krijgen als ze serieuze plannen hebben het energiegebruik terug te dringen. Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.