tegemoetkoming zorgkosten inwoners raalte met minimuminkomen

Om in aanmerking te komen, mag het vermogen niet hoger zijn dan de vermogensgrens en inkomen niet hoger zijn dan 110% van de geldende bijstandsnorm. De exacte bedragen vind je op raalte.nl/bijstand. Daarnaast moet het aantoonbaar zijn dat in 2016 minimaal 90% van het verplicht eigen risico van 385 euro is betaald.

Aanvraagperiode

Vraag de tegemoetkoming aan van 15 april 2017 tot 1 juli 2017. Het aanvraagformulier is te vinden op raalte.nl of is op te vragen bij het Sociaal Loket. Het Sociaal Loket is bereikbaar van 09.00 – 12. 00 uur op telefoonnummer (0572) 34 77 99. Inwoners die een aanvraag indienen, moeten aantonen dat zij de kosten voor het eigen risico in 2016 hebben betaald.

Geen tegemoetkoming eigen risico 2017

Vanaf 2017 zijn er door de gemeente Raalte structurele maatregelen genomen om hoge zorgkosten te compenseren. Vanaf 1 januari 2017 is het verplicht eigen risico meeverzekerd in de collectieve aanvullende zorgverzekering. Inwoners met een inkomen tot 110% van de geldende bijstandsnorm hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze collectieve zorgverzekering.

Inwoners met een inkomen tot 110% van de geldende bijstandsnorm hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan deze collectieve zorgverzekering en om deze reden zal er geen tegemoetkoming meer komen voor het eigen risico over het jaar 2017.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.