taalpunt raalte verwelkomt gecertificeerde vrijwilligers

De certificaten werden uitgereikt door wethouder Jacques van Loevezijn, die speciaal voor deze gelegenheid de raadpleinsessie van de gemeente Raalte had laten schieten. Het tekent volgens voorzitter Arnoud Wierdsma van Taalpunt Raalte de grote betrokkenheid van de wethouder.

Van Loevezijn liet de aanwezige vrijwilligers weten dat ze met een goede zaak bezig zijn. Laaggeletterdheid, zowel bij het autochtone als allochtone deel van onze bevolking, is nog altijd een groot en zeker ook onderschat probleem. Dat vaak het ‘uithangbord’ is van andere problemen op sociaal of economisch gebied. “De taal helpt om de noodzakelijke stappen te zetten om uit het isolement te komen”, hield de wethouder zijn gehoor voor.

Inmiddels beschikt Taalpunt Raalte over bijna honderd vrijwilligers. Als we Zwolle even buiten beschouwing laten, is Raalte het Taalpunt dat in deze regio beschikt over de meeste vrijwilligers. Voorzitter Wierdsma is dan ook een trots man. “Wat me vooral blij maakt, is jullie grote gedrevenheid”, deelde hij naast een roos ook een pluim uit.

Het is ook prachtig te horen wat een ieders motivatie is om zich als vrijwilliger bij Taalpunt op te geven. De een haalt zijn inspiratie uit het contact met mensen uit andere landen, de ander zoekt een nieuwe invulling nadat het werkzame leven tot een einde is gekomen. En weer een ander vindt het een mooie manier om na een verhuizing zelf in te burgeren en mensen te leren kennen. Overigens is bij iedere nieuwe vrijwilliger wel het besef aanwezig dat je het in de praktijk moet leren. “Het is net autorijden. Het begint pas als je je rijbewijs hebt”, bracht de net gecertificeerde nieuwe vrijwilliger Rien van Raan het fraai onder woorden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.