salland weer omgetoverd tot aspergeland

Salland mag zich vanaf vandaag tot en met 24 juni, met trots ‘Salland Aspergeland’ noemen. Aspergeliefhebbers kunnen de komende maanden weer volop genieten van het witte goud uit het Oosten. Zo zijn er diverse arrangementen en activiteiten samengesteld.

Asperge arrangementen

Geniet in heel Overijssel van de Sallandse asperge! De aspergetelers leveren de Sallandse asperge aan diverse horeca. Kijk op staging2.sallandaspergeland.nl voor een overzicht van heerlijke asperge arrangementen. Zelf graag in de keuken staan? Bij de aspergetelers zijn tijdens het aspergeseizoen dagverse asperges te koop. Op onze website staan verschillende menu’s voor heerlijke aspergerechten!

Ontdekkingstocht

Ga op ontdekkingstocht over de aspergevelden, geniet van asperge gerechtjes, demonstraties, gezellige kraampjes en neem heerlijke recepten mee naar huis. Alle aspergetelers, verbonden aan de campagne ‘Salland Aspergeland’, organiseren gedurende het seizoen leuke en informatieve open dagen. De aspergedagen zijn een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis! Uiteraard zijn er dagverse asperges te koop. Dus vergeet deze na afloop niet te kopen!

Aspergedagen 2017

Kom en proef de asperges tijdens één van onderstaande open dagen en laat u verrassen.

Zaterdag 29 april 10.00 – 16.00 uur Ogink Asperges in Raalte
Zaterdag 6 mei 10.00 – 16.00 uur Tuinderij/Aspergebedrijf Veldink in Diepenveen
Zaterdag 20 mei 10.00 – 16.00 uur Aspergeboerderij Het Nijenhuis in Diffelen
Zaterdag 27 mei 10.00 – 16.00 uur Van der Kolk Asperges in Dalfsen
Zaterdag 10 juni 10.00 – 17.00 uur Aspergeboerderij De Boerkamp in Diepenveen

Aspergefietsroutes

Stap op de pedalen en fiets één van de aspergeroutes én koop onderweg dagverse asperges bij een teler aan huis. Fiets via de knooppunten de route Deventer (25/37/51 km) of de route Raalte (41 km). De aspergefietsroute kost €1,50 per stuk en is vanaf begin mei verkrijgbaar bij alle VVV’s en Tourist Info Punten in Salland en bij de aspergetelers.

Meer informatie

Meer weten over de Salland Aspergeland, de aspergedagen, adressen van de telers, arrangementen, heerlijke gerechten en andere activiteiten? Kijk op staging2.sallandaspergeland.nl. Helemaal niets missen? Like ons dan op Facebook via facebook.com/SallandNatuurlijkGastvrij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.