rtv raalte maakt werk van verjonging ledenbestand

RTV Raalte wil een verjonging van haar ledenbestand. De tennisvereniging kampt momenteel met vergrijzing. In mei draait alles om de nieuwe actie ‘Maak kennis met tennis’. Ieder RTV-lid krijgt een persoonlijke uitnodiging om een of meerdere potentiele nieuwe leden te introduceren. Daarbij gaat de voorkeur uit naar mensen in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar.

Aspirant-tennissers kunnen vijf ochtenden en vier avonden in mei gratis tennislessen volgen. Een eigen racket is niet nodig. Ook (ouders van) basisschooljeugd, vriendengroepen en wijkgroepen zullen op termijn worden benaderd. Verder is het de bedoeling om een ‘buddie-groep’ in te stellen. Leden van deze groep zullen nieuwe leden wegwijs maken binnen de vereniging en eventueel helpen met het zoeken van een tennispartner. Zij zullen ook leden die een beetje uit zicht raken benaderen.

Om meer bekendheid aan het tennispark te geven, zijn bij de inrit van het park nieuwe reclameborden met de naam ‘Tennispark Raalte Centrum’ geplaatst. Sinds vorige maand rijdt er bovendien een met deze naam beletterde bestelbus door Raalte. “Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel inwoners van de gemeente Raalte niet weten dat we zo dicht bij huis, nagenoeg in het centrum van Raalte, zo’n prachtig tennispark rijk zijn”, zo stelt de vereniging. Daarnaast heeft RTV Raalte plannen om in de maand mei enkele open huizen te organiseren.

De vereniging onderzoekt verder of het mogelijk is om de kantine vaker open te stellen. “Misschien wel voor kinderopvang.” Ook wordt gedacht aan speciale tennisarrangementen voor sporters die alleen ’s winters of ’s zomers gebruik willen maken van het tennispark. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.