robert volkers uit heeten blaast nieuw leven in voormalige bills bar

Onder de naam Grand Café De Kroon is hij met compagnon Dennis Hendriksen als exploitant succesvol een nieuwe weg ingeslagen. Afgelopen jaar ging alle aandacht uit naar restaurant en grand café. Nu is de voormalige discotheek aan de beurt. Daar wil het duo regelmatig themafeesten houden.  

Dat er nieuwe exploitanten op de horecagelegenheid (eigendom van Korbeld Raalte) zitten, is in de regio rond Markelo zeker bekend, maar nog niet helemaal tot Salland doorgedrongen, zo verzucht Robert. “Toen onze jongste zoon in Heeten geboren werd, hadden we een heel goede kraamverpleegster uit Mariënheem. Die bleek helemaal niet te weten dat Bill’s Bar weer open was onder de nieuwe naam De Kroon. Toen dacht ik, ‘Robert, er is nog werk aan de winkel in Salland’. Tenslotte is het amper 20 minuten van Heeten naar Markelo. Gelukkig zag ik hier afgelopen weekeinde wel allerlei dorpsgenoten uit Heeten al op het terras zitten, het begint dus te komen.”

Politieman
Völkers zelf is een geboren en getogen Markeloër (de liefde bracht hem naar Heeten). Al op zijn veertiende ging hij aan de slag bij Bill’s Bar. Eerst als glazenhaler en later als barman en DJ. Na een driejarig uitstapje als politieman in Gelderland bleek de aantrekkingskracht van de horeca toch groter dan het vangen van boeven. Begin vorig jaar kregen hij en Dennis Hendriksen de kans om aan de slag te gaan in Bill’s Bar, dat toen net een mislukte herstart achter de rug had.

“We kozen voor de vroegere naam de Kroon en hebben het eerste jaar het accent gelegd op het restaurant en het café. Dat moest eerst gaan lopen. In de discotheek waren wel feestjes en partijtjes, maar dat was niet meer de hoofzaak zoals in de tijd van Bill’s Bar.” Inmiddels zit de loop er goed in, zo stelt Völkers tevreden vast. “We hebben een uitgebreide en veelzijdige kaart voor iedereen, van gezinnen tot zakenmensen, het is hier laagdrempelig en betaalbaar, de sfeer binnen met veel hout en donkere tinten is rustgevend.”

Cabaret
Na de dus succesvolle aanpak van ‘voor’ komt komende jaren ‘achter’ aan de beurt. Niet met de oude en vertrouwde wekelijkse discotheekavonden, maar met regelmatige themafeesten voor de doelgroep 23-plus. In april wordt zelfs met een kleine serie optredens gestart. Vrijdag 14 april is er ‘Band Meeting Live’ met Southbound, Apple en Da Weeknie, zaterdag 22 april treedt Stone Good op en op Koningsdag 26 april komt coverband Empire naar Markelo. In de komende maanden volgen nog onder meer een ‘Tribute to the Cats’ en de Twentse cabaretier Andre Manuel uit het nabij gelegen Diepenheim. Want ook cabaret en revue moeten kunnen, zo stelt Völkers.

Festivals
Veel discotheken zijn afgelopen jaren gesneuveld, onder meer door de enorme concurrentie van de talrijke grote en kleine festivals en tentfeesten. Ook Heeten heeft op dat gebied een stevige reputatie, zo weet Völkers inmiddels van dichtbij. “De aantallen en de omvang zijn enorm gegroeid. Ik ging naar de Zwarte Cross toen je bij wijze van spreken nog zelf bier mee moest nemen. Nu is het vooral een gigantisch commercieel spektakel geworden. In Heeten hebben we natuurlijk de Ponyweek maar ook het Treffers Weidefeest. Toch zie ik die niet als concurrentie, het dwingt je als horecaondernemer vooral om scherp en uniek te zijn. Zoals mijn vader altijd zegt; als je in de voetsporen van je voorganger blijft lopen, dan loop je nooit voorop. Persoonlijk vind ik het mooi om bandjes te contracteren die in de jaren erna heel groot worden. Door de crisis zijn de slechte bands ook verdwenen, alleen de beste zijn nu overgebleven.”

Regeltjes
“Wat soms wat minder leuk is, en elke horecaondernemer herkent dat wel, is dat je als professioneel bedrijf aan zoveel regeltjes moet voldoen. Gelukkig kunnen we heel goed overleggen met de eigenaren, Henk en Gerben Korbeld, prachtmensen zijn dat die erg betrokken zijn bij ons. Bill’s Bar is voltooid verleden tijd maar De Kroon zit helemaal op de goede weg. Dat wordt weer een begrip, ook in Salland.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.