rick een blauw eitje

Eieren horen net zo bij Pasen als pepernoten bij Sinterklaas en een kerstboom bij Kerstmis. Per persoon eten we tijdens de paasdagen twee eieren per dag, waar twee per week normaal gesproken het gemiddelde is. De chocolade-eitjes zijn uiteraard niet meegerekend, want daarvan schransen we er rondom Pasen 47 naar binnen. Ikzelf haal dat aantal overigens binnen een uur.

Het op een na leukste wat je met chocolade-eitjes kunt doen, is ze verstoppen in de tuin. En dat lijkt makkelijker dan het is. Verstop je ze niet goed genoeg, dan is de lol er te snel af. Maar te goed verstoppen zorgt voor gefrustreerde kinderen. En ik weet als geen ander dat je zoiets een leven lang mee kunt dragen.

Mijn ouders vonden het vroeger leuk om ons te laten zoeken totdat we een ons wogen. Nu ik zelf kinderen heb, snap ik dat heel goed. Zolang kinderen zoeken, heb je er immers geen omkijken naar. Maar je kunt ook te ver gaan. Tot op de dag van vandaag vraag ik me af waar het blauwe chocolade-eitje is gebleven dat in 1989 is verstopt in de tuin van het Woold 15 in Raalte.

Heel even heb ik overwogen om afgelopen zondag met de kinderen naar mijn ouderlijk huis te gaan om alsnog dat ene blauwe eitje te zoeken. Maar ik vond het toch wat vreemd tegenover de huidige bewoners. Misschien dat Jezus me ooit kan helpen. Voor wie kan opstaan uit de dood, is het vinden van een eitje vast een eitje.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.