rick de gratis tuin

Maar als dan op een dag het zonnetje doorkomt, ga je toch wat doen. Want dat overwoekerde paadje, die verrotte spoorbielzen, die grote zwerfkeien, het zijn toch ergernissen. Om kosten te besparen, besloten we eens op Marktplaats en Facebook rond te neuzen. Het bleek een gouden greep.

Ik vond 23 tegels van Chinees hardsteen. Precies genoeg voor ons nieuwe pad en gratis af te halen in Warnsveld. Mijn auto zakte bijna door zijn assen, maar het kon net. ‘Wat jij kunt, kan ik ook’, zei mijn vrouw en ze kwam op de proppen met duizend kilo split, gratis af te halen in Apeldoorn. En daar bleef het niet bij. Betonnen bielzen, stapelblokken, wit zand, het was allemaal gratis of voor niets.

Inmiddels is onze tuin bijna af. Het is strak, precies onze smaak, en het mooiste van alles: het heeft geen drol gekost. Alhoewel, ik heb een paar rollen worteldoek bij de Action gekocht. Bijna 3 euro per rol. En geloof het of niet, maar bij het afrekenen baalde ik er toch van.

Ik ken mensen die een tuinarchitect laten komen die voor 500 euro een tekening maakt en op basis daarvan hun tuin laten aanleggen met allemaal hagelnieuwe materialen van de leverancier. Een paar weken later en 10.000 euro armer kunnen ze genieten van hun tuin. Maar stiekem denk ik dat mijn biertje in de tuin net wat lekkerder smaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.