raaltenaar loopt de alpe dhuez op voor kwf

Ruim een jaar geleden kregen ze een relatie, waarna in augustus een zware klap volgde; Mirjam bleek baarmoederhalskanker te hebben. “Een geweldige dreun. Je houdt steeds hoop, maar elke keer was het nieuws minder rooskleurig. Maar dat traject ga je samen in”, zo vertelt Ruben. Na chemo en bestraling krabbelt Mirjam nu weer op. “De resultaten van de behandeling waren goed, er is nu niks meer te zien. Ik heb sinds enkele weken ook weer meer energie. De ziekte heeft natuurlijk een grote impact op onze toekomst. Je kunt daar tegen blijven vechten, maar dat heeft weinig zin. We willen verder gaan met ons leven”, zo zegt Mirjam die als maatschappelijk werkster in Deventer werkt.

Vrij kort na de ontdekking van de ziekte in augustus besloot het tweetal om mee te gaan doen met de jaarlijkse actie Alpe d’HuZes. Ruben en Mirjam lopen donderdag 1 juni de berg op. “Dat hebben we vrij snel besloten, in oktober of november al. Meedoen op 1 juni zal voelen als het afsluiten van zo’n zware periode”, zo legt Mirjam uit. Het stel kreeg steun van een oom en twee nichtjes die als team nu samen optrekken onder de naam ‘Team hike to fight’. Belangrijk onderdeel is dat alle deelnemers een flink bedrag aan sponsorgeld ophalen, het streven is zelfs 2500 euro per persoon.

Actiedag
Dat is nog een flinke klus, ze geven ze direct toe. Zowel Mirjam als Ruben, werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, heeft weinig contacten met het bedrijfsleven die benaderd kunnen worden voor sponsoring. Daarom gooiden ze het op een andere toer; de verkoop van zelfgebakken arretjescakes. Zo’n vijfhonderd zijn er inmiddels verkocht, waarbij het stel volop geholpen wordt door familie en vrienden. Maar dat is financieel gezien nog lang niet genoeg. 

Zondag 21 mei volgt het slotstuk van de actie in Hellendoorn en Raalte. Bij het clubhuis van de Motorclub Nijverdal Hellendoorn aan de Imminkservestraat 4 in Hellendoorn kan die zondagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur gestart worden met een speciale motortoertocht, de ‘Arretjesrit’, van zo’n 200 kilometer door Salland en Twente. Meedoen kost 7,50 euro en de opbrengst gaat naar Team Hike to Fight. Diezelfde zondagmiddag begint om 14.00 uur een benefietfeestje bij Taveerne Tivoli in Raalte waarbij de Twentse singer-songwriter Evan Dain zal optreden. Klapstuk van die gratis toegankelijke middag is een grote veiling van goederen en diensten, van gesigneerde voetbalshirts tot dinerbonnen en van kaartjes voor de Escape Room tot tuinmeubels.

Transparant
Het moet die zondagmiddag bij Tivoli vooral een mooi feestje worden, zo benadrukken Ruben en Mirjam. “Hopelijk is het goed weer zodat we lekker in de tuin kunnen zitten. Het is ook een feestje voor al die mensen die ons afgelopen maanden zoveel geholpen hebben. En iedereen die ons op welke manier wil ondersteunen of helpen.”

Alpe d’HuZes kwam enkele jaren geleden wat minder positief in het nieuws over de manier waarop het bijeengebrachte geld werd besteed, maar dat is verleden tijd, zo weet Ruben. “Ik denk dat de organisatie daar toen veel van geleerd heeft, ze voeren nu een heel helder en transparant beleid. Of wij die vereiste vijf keer 2500 euro halen, dat weten we niet. Eigenlijk is elk bedrag dat we bij elkaar brengen goed.”

Contact met Ruben en Mirjam kan via email (Ruben.Tulling@gmail.com) of Facebookpagina hike2fight en deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.