Home / archiefcentraal / poll digitaal in ondertrouw prima

poll digitaal in ondertrouw prima

Om te kunnen trouwen of een partnerschap aan kunnen gaan, moest je in het verleden eerst bij de gemeente in ondertrouw. Tegenwoordig kun je digitaal melding maken van je voorgenomen huwelijk of een partnerschap en documenten online aanleveren.

Wat vind jij? Is dit een goede ontwikkeling, want het is niet nodig om hiervoor helemaal naar het gemeentehuis te gaan? Of is het zonde dat deze traditie verdwijnt?

[poll id=177]

Spaargeld
De poll van afgelopen week ging over spaargeld. Het advies van het Nibud is om elke maand 10% van het inkomen opzij te schuiven. Onverwachte uitgaven, zoals reparaties aan de auto en het vervangen van de wasmachine, kunnen dan prima opgevangen worden. In de praktijk blijkt het wegzetten van het geld niet te gebeuren. ‘Zeer zorgelijk’, volgens het Nibud, dat stelt dat minimaal €3500 spaargeld nodig is.

In Salland en Vechtdal zit het aardig goed elkaar.  Zeven van de tien bezoekers van onze sites geeft aan meer dan €3500 spaargeld te hebben en zodoende onverwachte uitgaven prima kan opvangen.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.