opiniemakers overheid laat drachtige koeien slachten hoe bestaat het

Door Harrie Kiekebsoch

Of we die reactie weg wilden halen, kregen we als verzoek binnen. We voelen mee met degene die dat verzoek indiende, maar van de andere kant: die drachtige koeien worden toch ook gewoon door de gehaktmolen gedraaid?

Vier invalshoeken:
1: Toen het melkquotum verdween gingen boeren extra vee houden want er was geen melklimiet meer. Ze vergaten dat er nog steeds wel een mestquotum is, die grens wordt nu fors overschreden. En dus moeten de boeren koeien slachten. Een stuk of 200.000.

Normaal hebben de boeren hun LTO die ze daar voor zou moeten waarschuwen. Maar de LTO lijkt hun achterban eerder gestimuleerd te hebben groter te groeien. Dan ga je zo’n organisatie toch anders bekijken.

Die 200.000, dat is vermoedelijk nog maar het begin, want Nederland had een uitzonderingssituatie in Brussel (derogatie). Onze boeren gaan zo netjes om met mest dat ze meer mogen gebruiken dan andere landen. De kans is groot dat Europa die speciale behandeling stopt (wegens bewezen onkunde) en dan moeten er nog meer koeien naar de slacht.

Hoe je het went of keert: die beesten gaan dus inderdaad naar de gehaktmolen. Ten behoeve van wie vlees eet.

2: Omdat die afslachting in hoog tempo moet én omdat koeien eigenlijk zo veel mogelijk drachtig zijn (anders geven ze geen melk), is de kans 100% dat heel veel van de geslachte koeien drachtig zijn. Misschien de helft wel!

Het is sneu voor de boeren. Maar ze wisten waar ze mee bezig waren. En ze krijgen ook nog eens slachtgeld van de overheid toe, ook nog.

3: Biologische boeren zijn verplicht mee te doen in de slachtpartij. Heel gek, want biologische boeren hebben zich niet bezondigd aan te veel mest produceren. Dat is onderdeel van hun certificaat ‘biologische boer’ zijn.

De bewust overtredende boer sleept daarmee de biologische boer mee de narigheid in. En Henk Aa van Aver Heino pikt dat niet. Terecht.

4: Vlees wordt vlees omdat je er acht tot tien keer de voedingswaarde met plantaardig voedsel in moet stoppen. Als de mens plantaardig eet, heb je dus zo maar ineens tien keer meer voedsel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.