ontuchtpleger uit raalte hoort eis van vijfenhalf jaar celstraf

Dat meldt RTV Oost.

Uit het onderzoek van het PBC blijkt dat de man onder meer een lichte verstandelijke beperking heeft. Er is een voorlopige diagnose gesteld dat de man een pedofiele stoornis heeft, iets dat eerder niet was vastgesteld door deskundigen. De ontucht en het filmen daarvan kon plaatsvinden in de vertrouwensrelatie die de Raaltenaar met de meisjes had. Het deed de onderzoekers van het PBC sterk denken aan pedoseksuele verleiding.

Ontucht bewezen
Vorig jaar eiste het OM nog een celstraf van zes jaar, tijdens de zitting van vanochtend werd een kortere celstraf geëist. Tijdens de behandeling van de zaak vorig jaar gaven de rechters al aan dat de ontucht bewezen is.

De ontucht vond plaats in een periode waarin de Raaltenaar zijn buren hielp, nadat de vader getroffen werd door een ernstige ziekte. Hij stond ze bij, deed klusjes voor ze en paste regelmatig op de minderjarige buurmeisjes. De meisjes logeerden regelmatig bij hun buurman, totdat een van de meisjes thuis vertelde dat hij aan hen zat. Bij een confrontatie erkende de verdachte dat ook.

Foto’s en filmpjes
Van de ontucht maakte de man ook foto’s en filmpjes. Die deelde hij waarschijnlijk ook via Whatsapp met anderen. De man had de opnamen van zijn telefoon gewist, maar de politie wist een deel terug te vinden. De rechtbank doet op 20 april uitspraak.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.