nieuwe wandelroute langs de ijssel

De wandelroute passeert ook Deventer, Olst en Wijhe. De route loopt onder meer door de Keizers- en Stobbenwaarden bij Diepenveen, landgoed De Haere en de Duursche Waarden. Ten noorden van Wijhe loopt de route over de dijk bij Herxen richting Zwolle.

De route van het IJsselpad is een initiatief van wandelliefhebber Dolf Logemann uit Zutphen. Hij zette een wandelroute langs de IJssel uit waarbij zoveel mogelijk zicht is gehouden op de IJssel en de uiterwaarden. Waar dat niet lukte, bijvoorbeeld omdat delen ontoegankelijk zijn of vanwege teveel autoverkeer, werd steeds een landschappelijk aantrekkelijk alternatief gevonden in het nabije achterland.

Het IJsselpad blijft over de gehele lengte aan de oostkant van de rivier. De IJsseldijk wordt hier minder vaak in beslag genomen door drukke wegen. Bovendien is er meer ruimte voor nieuwe routedelen die nog niet in een ander langeafstandspad voorkomen. Het IJsselpad is opgedeeld in 11 etappes en enkele varianten. Elke etappe begint bij een NS-station of bushalte.

De route is niet gemarkeerd, maar in een routebeschrijving wel helder beschreven. Aan deze beschrijving is veel informatie toegevoegd over onder meer het ontstaan van de IJssel, de geschiedenis van de Hanze, de flora en fauna en de geologie van het IJsseldal. Daardoor gaat het fraaie landschap al wandelende steeds meer tot de verbeelding spreken.

Meer informatie is te vinden op staging2.ijsselpad.nl. Gedetailleerde routebeschrijvingen en kaarten van de route zijn te downloaden via staging2.wandelzoekpagina.nl/ijsselpad. Via de site staging2.ijsselpad.nl is ook een (papieren) wandelgids met de routebeschrijving en kaarten van het IJsselpad verkrijgbaar. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.