live music heino ligt op muzikale koers

“Dit allereerste jaarprogramma met data, bands en locaties geeft ons tijd en ruimte voor een nog betere voorbereiding. Met nog meer aandacht voor ook de kleinste details. Want het schept verplichtingen, we moeten onze opgebouwde reputatie nu wel hoog houden”, zo vertellen de vier bestuursleden Arend Hofmeijer, Adrie van den Hoogen, Reinier van den Anker en Simon Butink (voorzitter).

De roots van het Heinose gezelschap liggen bij Taveerne Tivoli in Raalte. “Hier begonnen we rond 2010 met het organiseren van optredens van tributebands; Led Zeppelin, Pink Floyd, CCR, Neil Young, altijd uitverkocht”, zo herinnert Butink zich. Daarna ging het snel richting Heino want meer livemuziek kon daar zeker geen kwaad. Dat werd ook het doel van de inmiddels opgerichte stichting die onder meer jarenlang een gezellig bluesfestival letterlijk en figuurlijk rond de pomp in Heino organiseerde.

Hammond-battle
Optredens met vooral gitaarmuziek want dat is echte muziek, zo vinden de vier bestuursleden unaniem. “En keyboards”, zo vult Arend Hofmeijer snel aan. “Als het maar niet uit een kastje komt.” Hij is een groot liefhebber van het Hammond-orgel dat op zoveel classic rockplaten te horen is. “Ik wil nog een keer een echte Hammond-battle organiseren. Hier in de Nicolaaskerk. En dan met het kerkorgel erbij. Geïnteresseerden kunnen zich alvast bij mij melden.”

Toch wil de stichting optredens organiseren waarbij jong en oud welkom zijn. “We willen bijvoorbeeld heel graag jonge beginnende bands uit Heino de kans geven om in het voorprogramma op te treden. Laten ze zich maar melden, ze zijn hartstikke welkom.” Het eigen bluesfestival ‘Rond de Pomp’ bleek afgelopen jaren financieel moeilijk haalbaar en is daarom vervangen door het nu gepresenteerde, uitgebreide jaarprogramma 2017-2018. Geld heeft de stichting nooit veel gehad, zeker in de beginjaren moest er nog wel eens wat uit eigen zak bijgepast worden.

Dat is nu anders, met name dankzij de zeer geslaagde tribute-avonden met Pink Floyd en Joe Cocker in de uitverkochte Nicolaaskerk vorig jaar. “We kunnen nu dus een goed programma presenteren. We gaan ervan uit dat kwaliteit zichzelf terugbetaalt, maar een eventuele tegenvaller kunnen we opvangen, er is een kleine financiële buffer”, zo klinkt het.
De vier bestuursleden doen het trouwens niet alleen, zo wordt enkele keren benadrukt; zij kunnen een beroep doen op een flinke groep van 40 tot 45 vrijwilligers.

Tentfeest
Het doel van Live Music Heino was om het dorp meer te laten bruisen, is dat gelukt? “Jazeker, Heino wordt een echt muziekdorp. Raalte en Ribs en Blues kunnen wel inpakken”, zo klinkt het vrolijk. “Geintje natuurlijk, we hebben juist geweldig goede contacten met Ribs en Blues. We zijn ook niet van plan om het zoveelste tentfeest of evenement in Salland te worden, we zijn een mooie aanvulling. Bij het samenstellen van ons jaarprogramma hebben we zoveel mogelijk met al die data van andere feesten en evenementen rekening gehouden.” Hoewel, een eigen tentfeest waarbij bijvoorbeeld de gitaarmuziek centraal staat? Het zou in de wat verdere toekomst zomaar eens kunnen gebeuren…

Agenda:
Zaterdag 22 april Podium; The Blues Bones (België)
Zaterdag 13 mei Podium; Westcoast
Zaterdag 14 oktober Nicolaaskerk; Non Blonde Bowie (Bowie Tribute)
Zaterdag 25 november Nicolaaskerk; U2 Tribute
Zaterdag 30 december; Podium Top 2000 Podium met ‘The Hippie Tunes’
Zaterdag 3 februari; Nicolaaskerk Woodstock Tribute Band
Zaterdag 21 april; Podium The Veldman Brothers
(Voorverkoop bij de Smulbaai in Heino, Annie Schulten in Raalte en Koning Willem in Deventer)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.