lauk verkiezingen

Helaas voor mij heb ik de neiging om er geregeld in te trappen, zeker als het vrolijke blonde jongedames zijn. Ergens vind ik het mooi dat ze een man op leeftijd aanspreken. Terwijl ik weet dat ze tijdens hun training geleerd hebben dat juist wij de doelgroep zijn die met een vriendelijke blik het meeste geld afgetroggeld kan worden.

Mijn geliefde beterhelft heeft dat niet met die meiskes. Die is juist weer gevoelig voor jongemannen die op straat of aan de deur met een stalen gezicht vertellen dat zij zo hard studeren om de wereld te verbeteren. En daarom dit werk moeten doen. Dan denk ik altijd: drink eens wat minder in de studentenkroeg.

Terug naar de politici, ze zijn weer verdwenen naar de eigen vierkante Haagse kilometer. Zonder Bert Terlouw, D66-kandidaat uit Raalte. Bert mikte op de stemmen van verpleegkundigen, veteranen en archeologen, maar die zijn er blijkbaar nog te weinig. Toch is 1700 stemmen helemaal niet verkeerd, je zal ze maar op je verjaardag moeten uitnodigen.  Wie wel afreist naar Den Haag, dat is wet- en veehouder (ik blijf deze verkeerde samentrekking leuk vinden) Maurits von Martels uit Dalfsen. Maurits kreeg ruim 21.000 voorkeursstemmen en staat qua stemmenaantal op de vierde plaats van de negentien CDA-Kamerleden. Dat is dus heel andere koek dan het plekje op nummer 44 dat de partij hem had toebedeeld.

In mijn boek over 65 jaar Stöppelhaene vorig jaar heb ik een foto van Maurits als Sallandse Boer 2008 geplaatst, samen met Oogstkoningin Ineke Korenromp en de Hofdames Kyra Hageman en Willemijn Osendarp. Met als onderschrift: ‘Sinds enkele jaren heeft deze Sallandse Boer het tot wethouder van Dalfsen geschopt…’  Misschien tijd voor een gewijzigde tweede druk. Want nooit eerder haalde een Sallandse Boer dankzij een beroep op gezond boerenverstand de Tweede Kamer.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.