lauk beach boys

 Ik vermoed dat nu velen Raalte er tussen uit pikken. Zelfs met de allergrootste dosis Roalter Wind  is dat qua omvang niet meer dan een bescheiden wijkje van die andere steden. Toch is het goede antwoord Amsterdam. Alleen in de hoofdstad treden deze zomer de Beach Boys namelijk niet op.

Ik zag dat lijstje met optredens al een tijdje terug toen Ribs en Blues de komst naar Raalte van de Amerikanen op zaterdagavond 3 juni bekendmaakte. Met gepaste trots, zoals dat heet. Of zoals we liever in Salland zeggen: ‘Het had slechter gekund’. En het mooiste; een kaartje kost hier 25 euro, waar in die andere steden de prijzen pas bij 60 of 70 euro beginnen. Zelfs op de Fiji eilanden hebben ze dat ontdekt al zullen die wel hoge reiskosten hebben.

Ik zal er 3 juni bij zijn, al past diezelfde zaterdagavond de Golden Earring beter bij mijn muzikale smaak. Die Beach Boys zijn voor mij echt legendarisch. Bovendien is het altijd leuk als de leeftijd op het podium hoger is dan de mijne.

Het zijn weer krasse knarren. Het spreekwoord ‘Eerst Napels zien en dan sterven’ heeft inmiddels een Raalter variant. Solomon Burke, Alvin Lee van Ten Years After, Status Quo-gitarist Rick Parfitt, allemaal verruilden ze het tijdelijke voor het eeuwige na optredens in Raalte. Niet direct, anders zou geen artiest meer durven optreden, maar wel binnen 1 of 2 jaar. En niet alleen de grote jongens uit het buitenland, maar ook Nederlandse toppers als Thé Lau van The Scene en Harry Cuby Muskee (van de Blizzards). Alleen de Amerikaanse bluesrocker Walter Trout, hij is dit jaar met Pinksteren terug in Raalte, werd letterlijk voor de poorten van de rockhemel weggesleurd dankzij een geslaagde levertransplantatie.

Ik ga er van uit dat al die sterfgevallen na ‘Raalte’ meer met leeftijd dan met een overdosis dampen van bier en spareribs op de Domineeskamp te maken hebben. Toch is het goed om bij zo’n  optreden extra te genieten. Je weet maar nooit, het kan zo de allerlaatste keer zijn.

En als dat onverhoopt zo is, dan heb je tot in lengte der jaren een mooi verhaal voor in de kroeg: ‘Ik heb die en die nog gezien in Raalte bij hun allerlaatste optreden’. En als je maten dan moeten zeggen: ‘Ik niet, want ik was te laat met kaarten kopen’, dan weet je zeker dat je kroegvrienden losers zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.