klink nijland kwiek heeft zijn selectieteams rond voor aankomend seizoen

Door het vertrek van een aantal speelsters maken Kim Boerdam en Milou Koggel definitief de overstap naar het eerste van het dames team. Daarnaast zijn Hante Hamel (keepster) en de eigen opgeleide speelsters Femke te Wierik (keepster), Maaike van Oldeniel en Meike Damhuis toegevoegd aan de selectie. De technische staf is nog in gesprek met een speelster en hoopt hier binnenkort duidelijkheid over te krijgen.

Maurice Feringa (48 jaar) wordt de nieuwe trainer van Dames 2 dat uitkomt in de tweede divisie.Maurice is afkomstig uit Emmen en heeft een rijk verleden als speler bij o.a. E&O, Hellas 57, Dalfsen en Jong Oranje. Daarna is hij verhuisd naar het westen van het land waar hij als trainer o.a. actief is geweest bij DSS dames, Oriento, US dames en heren.

Binnen de selectie van Dames 2 komen Lotte Stam en Lotte de Haan over uit de jeugd. Daarnaast maakt de jonge linkshandige opbouwster Eline Lansink de overstap van Stevo uit Geesteren naar Kwiek. Dames 2 is het opleidingsteam voor dames 1 en bevat daarom jonge talentvolle speelsters en speelsters met veel ervaring om de jongere te kunnen begeleiden. Speelsters die gestopt zijn binnen dames 1 gaan daarom deel uitmaken van dames 2.

De A1 Jeugd gaat komend seizoen uitkomen in de nieuwe opgezette competitie voor deze leeftijd, namelijk eredivisie. Dit betekent dat zij gaan spelen op het allerhoogste niveau, hun wedstrijden zijn in heel Nederland. Ook zij verwelkomen een nieuwe trainer in de persoon van Edward Wolf. De uit Dalfsen afkomstige trainer (49 jaar) is al jaren actief als jeugdtrainer bij o.a. Dalfsen, Carmel Handbalschool en Kwiek. Binnen Kwiek maakt hij de overstap van de C1 naar de A1.

Bij de B1, die spelen in de jeugdivisie, hebben Helma Oude Voshaar en Manon van Rijssen hun contract verlengd, zij blijven ook komend seizoen verantwoordelijk voor de B jeugd selectie.

De C, wat eveneens jeugddivisie speelt, zal komend seizoen onder leiding staan van Henk Woudstra en Monique Swartjes.

Tonio van Rhee keeperstrainer van de selectiekeepers heeft eveneens zijn contract verlengd.

Tevens zijn alle afspraken gecontinueerd t.a.v. de krachtprogramma’s voor de topsportselecties bij Vital Centre en in de samenwerking met fysiotherapie Salland.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.