jumbo dagvaardt vakbonden in kort geding

Ondanks herhaalde uitnodigingen van Jumbo om het overleg over een nieuwe cao te hervatten, blijven de bonden weigeren aan de onderhandelingstafel te verschijnen. Jumbo noemt de acties daarom prematuur en disproportioneel. Het supermarktbedrijf wil verdere schadelijke gevolgen voor de bedrijfsvoering voorkomen en zal deze zo nodig op de bonden verhalen.

Eerder deze week maakte Jumbo bekend haar circa 3.000 logistieke medewerkers per 1 april een loonsverhoging te geven van 1,5%. Ruimte voor een eventuele verdere verhoging is afhankelijk van de loonstijgingen in de andere cao’s logistiek supermarkten die momenteel in de maak zijn. Met dit loonbod biedt Jumbo enerzijds koopkrachtbehoud aan haar medewerkers en doet zij anderzijds recht aan de in maart 2016 met de bonden gemaakt afspraak om meer evenwicht te brengen in de loonkosten en salarissen die in de sector gelden. De lonen van de logistieke medewerkers bij Jumbo zijn een stuk hoger dan elders in de branche. In de afspraak met de bonden van maart 2016 is erkend dat dit voor een ongelijk concurrentiespeelveld zorgt.

Meer dan loon alleen
Jumbo heeft steeds ingezet op constructieve gesprekken met de bonden over een nieuwe cao Jumbo Logistiek. Wat Jumbo betreft worden in een nieuwe cao niet alleen afspraken over loonontwikkeling gemaakt. Het supermarktbedrijf wil ook overeenstemming bereiken over belangrijke zaken zoals behoud van vaste banen en extra investeringen in scholing en programma’s gericht op de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
Jumbo vindt het teleurstellend dat de bonden ervoor kiezen om actie te voeren in plaats van te onderhandelen en de in maart 2016 gemaakte afspraak over een duurzame loonkostenontwikkeling volstrekt te negeren. Door aan te sturen op acties bewijzen de bonden Jumbo en haar medewerkers geen goede dienst en belemmeren zij het voeren van een dialoog, aldus het supermarktbedrijf. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.