jongerenvereniging de treffers investeert flink in aankleding weidefeest in heeten

“Wij gaan het dit jaar nog mooier, efficiënter en kleurrijker maken”, vertelt Rudy Alferink, die samen met zijn zus Kelly en Calvin Klein Overmeen het woord voert. “Je ziet steeds vaker bij feesten dat er veel aandacht is voor de aankleding. Het is niet meer zoals vroeger: tentje, biertje en bandje. Mensen willen iets beleven, willen zien dat je er serieus mee bezig bent om het allemaal zo aantrekkelijk mogelijk te maken.” Dat laatste doet de organisatie met het thema: ‘Las Vegas’. Kelly: “De locatie wordt omgetoverd tot een groot Amerikaans casino, gokkasten e.d., spellen kaarten, een jukebox, veel verlichting en kleuren. Kortom alles wat met het thema van doen heeft en mogelijk is. Als je alleen al kijkt hoe de bar er bij ons uitziet. Die is bij ons nooit standaard.”

Rudy, Kelly en Calvin vinden dat het jaarlijkse Weidefeest elk jaar beter op de kaart komt te staan. Rudy: “Wij zien in de afgelopen vijf jaar ook steeds meer jongere bezoekers vanaf  16  jaar. En dat is een goede zaak. Die doelgroep is onze toekomst. Nee, ze mogen geen biertje drinken, dat is waar. Ook wij houden goed toezicht op die regelgeving en op de veiligheid. De regels zijn oh zo streng, je moet aan zoveel eisen voldoen, niet te geloven. Dat mag best een beetje minder.” “Wij staan daarin niet alleen, andere organisaties van feesten hebben daar ook mee te maken”, weet Calvin.

Kapitein Høk
Het programma begint vrijdag 7 april om 21.00 uur met een stevig potje rock ‘n roll uit de regio. Eerst is er een korte try-out van The Damned Few, de nieuwe band van twee leden van Kapitein Høk: gitarist Michiel Jansen en drummer Piero Sestu. Samen met zangeres Dion Legebeke (uit Dalmsholte) en bassist Chris van Wilsem (uit Enschede) zetten ze een stevige pot alternatieve bluesrock neer, met veel knipogen naar de sixties en seventies. Een beginnende band, maar zeer zeker niet amateuristisch. Het hoofdprogramma wordt gevormd door Kapitein Høk. Deze Normaal-tributeband werd vorig jaar speciaal opgericht voor het Haarles Feest en de reacties waren zo positief dat de heren al snel besloten om het niet bij een eenmalig optreden te houden. De toegang is gratis.

DJ Jean
Een dag later, op zaterdag 8 april, wordt de locatie omgetoverd  tot een mega club/discotheek met een mega DJ-podium. DJ-Talent Daan in ’t Veld mag (als prijs van een DJ-contest) de aftrap verzorgen. Vervolgens neemt niemand minder dan DJ Jean plaats achter de draaitafels. Deze veteraan is al tientallen jaren actief en werd overladen met diverse awards. Hij is ook een van de meest geboekte DJ’s van Nederland. Dames opgepast; Jean heeft een reputatie als vrouwenverslinder. Voor een spetterende afsluiting zorgen DJ’s De Buren van de Brandweer. De naam is ontleend aan hun studio die naast een brandweerkazerne staat. Met toeters, bellen, confetti en blauwe zwaailichten moet het groot feest worden. De entree bedraagt 8 euro (voor 22.00 uur 5 euro).

Zondag middag staat de feesttent vanaf 15.00 uur in het teken van veel gekkigheid, een ludieke op het thema afgestemde verloting  met vele leuke en vreemde prijzen en opzwepende feestmuziek afkomstig van de draaitafel van DJ Robert en zanger Dirk Meeldijk, bekend van ‘Vier Zomers Lang’. Voor de kinderen staat er onder andere een springkussen. De toegang is gratis.

Vrijdagavond en zondagmiddag staat er als extra service een taxibusje op het Dorpsplein dat de bezoekers wegbrengt en later weer ophaalt. 

Meer foto's