inschrijving triathlon luttenberg verloopt voortvarend

De organisatoren van de Nijboer Triathlon Luttenberg weten ondertussen waar ze op moeten letten. “We kregen van de deelnemers, vrijwilligers, publiek en de Nederlandse Triathlon Bond (NTB red.) zulke leuke reacties. Direct na afloop vroegen de sporters en vrijwilligers al wanneer de derde editie gaat plaatsvinden”, vertelt medeorganisator Mathijn Veldkamp. De komende editie kent meer fine-tuning. “Dit jaar hebben we ons bestuur uitgebreid en dan kun je ook weer meer details in gaan vullen. Tijdsregistratie is hierbij essentieel en een volledig afgesloten parcours. De fanatieke triathleten willen gewoon zien wat hun tijd bijvoorbeeld bij het zwemmen is, zodat ze weten wat hun progressie is. Triathleten, die aan meerdere wedstrijden deelnemen, vinden het belangrijk dat de wedstrijd eerlijk verloopt. Dat doe je door een officiële jury aan te stellen. Nieuw dit jaar is de straf die wordt ingevoerd voor het stayeren, hiervoor wordt een heuse strafbox ingericht, hier moet een fietser zijn tijdstraf uitzitten.”

Net als vorig jaar is de Nijboer Triathlon Luttenberg een evenement voor zowel de fanatieke triathleet als de recreant. De ervaring van voorgaande jaren helpt zeker: “Mensen kwamen spontaan kijken en bleven ook echt geboeid bij de wedstrijd hangen. Vooral de professionele triathleten waren indrukwekkend; met zo’n enorme energie gaan ze van start in het zwembad.” Veldkamp heeft nog een mooi verhaal. “Kinderen deden mee op hun eigen parcours. Kwamen ze op hun opoefiets, compleet met mandje voorop, voorbij fietsen. Dat is toch fantastisch? Eerst de triathleten met hun dure racefietsen en later de kinderen op hun fietsjes!”

In januari dit jaar, toen de organisatie de inschrijving opende, melden zich al gauw veel deelnemers aan. “Ze komen overal uit Nederland, zoals Amsterdam en Geldermalsen”, vertelt Veldkamp en vervolgt grijnzend: “Het is zelfs internationaal; vorig jaar namen twee Duitsers deel, dit jaar nemen ze ook een aantal vrienden mee.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.