inschrijving sallandse wandelvierdaagse nadert

Sommigen houden de vinger aan de knop om zich als eerste aan te melden. ‘Er zijn inmiddels veel enthousiaste wandelaars die we jaarlijks terugzien’ aldus voorzitter Chris de Bont. ‘Zij kennen de gemoedelijke sfeer en prachtige routes die de SW4D kenmerken. Maar zeker zoveel deelnemers komen in oktober voor het eerst naar Raalte om te genieten van de laatste vierdaagse op de wandelkalender.’ Salland ontdekken op de routes die elke dag een apart aspect tonen van dit unieke landsdeel. Zo is het IJssellandschap het decor op de eerste dag, gevolgd door de landgoederen en havezaten op dag twee. Op de derde dag is de Sallandse heuvelrug aan de beurt en op de laatste dag gaan de wandelaars door de landerijen de boer op. Afwisselend harde en onverharde wegen en paden die soms zelfs over particulier terrein lopen en normaliter niet toegankelijk zijn. Hierdoor komen de routes op plaatsen die zelfs voor Sallanders nieuw zijn!

Ieder jaar is er een speciaal thema voor het kidsprogramma, waarin onder andere typetje Alie Ananas allerlei avonturen beleeft. Vorig jaar was het thema Olympische Spelen. Iedere dag was er een topsporter te gast en werden wandelaars onderweg verrast met hindernisbanen en andere sportieve uitdagingen.
Dit jaar is het thema Ibiza. Dat wordt dus zomer in de herfst met allerlei uitdagingen onderweg en een hoop creativiteit op het start-finish terrein.

10de verjaardag extra feestelijk
In 2008 werd de eerste SW4D gehouden. Wat begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een van de grote wandelvierdaagsen met niet alleen deelnemers uit heel het land maar ook het buitenland. Vooral een groeiend aantal Belgen mogen we tot onze wandelvrienden rekenen, maar ook wandelaars uit Duitsland, Engeland, Zwitserland, Luxemburg en Denemarken hebben deelgenomen.
De editie van 2017 is de tiende en dat willen we vieren. Zo krijgen alle wandelaars, ongeacht het aantal dagen dat ze deelnemen, een speciale herinnering. De routes worden met de gebruikelijke zorg aantrekkelijk gemaakt, maar de ontvangst onderweg en speciaal bij terugkomst in de vierdaagsetent zal extra feestelijk zijn. De deelnemers die dit jaar hun tiende SW4D voltooien kunnen uitzien naar een gouden medaille.

SW4D Ambassadeurs
Als het weer het toestaat, kun je ze zien lopen: 150 wandelaars met het bekende paarse SW4D-promoshirt ‘Wâh Mooi!’. Zij zijn wandelende ambassadeurs die op hun wandeltochten bekendheid geven aan ons evenement. We merken dat er veel belangstelling is voor deze shirts. Dit was aanleiding om de oplage te verhogen en de shirts voor €7,50 te koop aan te bieden. Liefhebbers kunnen een shirt bestellen door een email te sturen met naam, adres, en niet te vergeten de gewenste maat (S, M, L, XL, XXL) naar inschrijvingen@sw4d.nl.

Meimaand inschrijven met leuke win-acties
Met een beetje geluk kunnen snelle inschrijvers zo’n shirt ook gratis ontvangen, want onder degenen die zich inschrijven in de maand mei verloot de organisatie 10 originele SW4D promoshirts.
Ook is er een superhoofdprijs namens de SW4D huispodoloog Han Nobach. Onder de mei inschrijvers mag de organisatie 1 paar nieuwe wandelschoenen verloten met een podologisch consult.

Goed voorbereid met SW4D Fit!
Voor deelnemers die onvoldoende wandelervaring hebben of terugkomen van een blessure biedt de SW4D een trainingsprogramma aan onder deskundige begeleiding.
Zes weken voor aanvang van de SW4D start onder leiding van een wandeltrainer een wekelijks oefenprogramma waarin conditie wordt opgebouwd voor de 20km-route. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van advies en diensten van een fysiotherapeut en podoloog. Bovendien is het een gezellige bezigheid die in het verleden wandelgroepjes heeft opgeleverd die nog steeds bestaan en wekelijks de wandelschoenen aantrekken. Ruim voor aanvang wordt de inschrijving voor deelname bekend gemaakt. Aanmelden voor het trainingsprogramma kan via http://sw4d.nl/voorbereiding/sw4d-fit 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.