het kampioenschap lonkt voor vv heino a1

Geschiedenis
Voor het laatste kampioenschap van de A1 moeten we een aantal pagina’s uit de groenwitte geschiedenisboeken omslaan. In het seizoen 2005/2006 werd het vlaggeschip van de Heinose voetbaljeugd voor het laatst kampioen . Het elftal – waarin onder andere de huidige trainer Kelvin Bonhof speelde – promoveerde naar de Hoofdklasse en bleef hierin een aantal seizoenen actief. Na enkele jaren viel het doek en degradeerde het naar de Eerste Klasse. In de seizoenen hierna werd er heen en weer gepeddeld tussen de Hoofd- en Eerste Klasse via overwinningen in de nacompetitie.

Vorig seizoen was een promotie erg dichtbij. De eerste drie ronden van de nacompetitie werden glansrijk doorstaan, maar in de finale was competitiegenoot ZAC uit Zwolle te sterk. De promotiedroom werd op het sportpark in Wijhe aan diggelen geschoten door de Zwolse voetbalvereniging.

Topseizoen
In de voorgaande seizoenen kreeg de huidige selectie vaak de complimenten voor het vertoonde spel, maar tot prijzen leidde dit nooit. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid. Al vroeg in het seizoen werd duidelijk dat Heino A1 dé kandidaat voor de titel was. Uitslagen van 6 en 7-0 passeerden de revue. De enige achtervolger bleek Sportclub Lochem. Zij werden in onderlinge ontmoetingen ‘eenvoudig’ aan de kant gezet (0-2 en 4-1). De concurrent draaide een constant seizoen, maar kwam door enkele slippertjes in het slot van de competitie op vier punten achterstand.

Hoewel het kampioenschap aanstaande zaterdag voor het oprapen ligt, is nog niets beslist. Enkele jaren geleden wist Heino D1 – waar een groot gedeelte van de huidige A1 selectie toentertijd deel van uitmaakte – het kampioenschap op het laatste moment te verspelen. Een heel seizoen werd er met grote cijfers gewonnen, stond het maanden aan kop in de competitie en overwoog de keeper een klapstoel mee te nemen voor onder de wedstrijd. Het zijn grote gelijkenissen met het huidige seizoen. De Groenwitten hopen dit jaar natuurlijk op een ander einde.

Thuisvoordeel
Heino A1 kan zaterdag bij winst een extra dimensie toevoegen aan de titel. De illustere term ‘ongeslagen’ kan dan in één adem genoemd worden met het kampioenschap. Heino A1 liet dit seizoen enkel punten liggen in de gelijke spelen in de uitwedstrijden tegen Diepenveen, AZC Zutphen en de tegenstander van komende zaterdag; SV Helios.

De ploeg van hoofdtrainer Kelvin Bonhof heeft een groot voordeel in de kampioenswedstrijd. Zij mogen op het eigen sportpark aantreden tegen de Deventenaren. Op het hoofdveld zal de thuisploeg gesteund worden door haar vaste schare publiek, dat het hele seizoen trouw langs de lijnen staat. De selectie hoopt op een groenwit gekleurd sportpark en massale aanmoedigingen tijdens de kampioenswedstrijd.

Heino A1 – sv Helios A1 – 14.00, Sportpark de Kampen

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.