heinos mannenkoor viert 40 jarig bestaan

Mannenkoorklank
Niet alleen het Heino’s Mannenkoor is tijdens deze gratis toegankelijke avond te horen. Ook het Groot Mannenkoor Zwolle o.l.v. Hennie Ramaekers en het Hasselt’s Mannenkoor o.l.v. Svetla Anastasova zullen optreden. Daarnaast krijgt het publiek verschillende stukken te horen van het Hanze4tet, met dwarsfluit, hobo, fagot en klarinet. De avond wordt aan elkaar gepraat door Karin de Graaff.

Het repertoire van het jubilerend Heino’s Mannenkoor, dat wordt begeleid door pianist Nadine Eman, gaat van populair tot klassiek. Altijd is echter de typische mannenkoorklank aanwezig. Daar zorgt ook de nieuwe dirigent Jeroen Hulshof voor. Sinds januari is hij actief. Hulshof volgt Svetla Anastasova op en is daarmee de vijfde dirigent sinds het ontstaan in 1977. Tijdens het traditionele kerstconcert eind 2016 werd Anastasova uitgezwaaid. Voorzitter Gert Siebert: ,,Een warm afscheid. We waren beide toe aan een nieuwe uitdaging. Het is leuk dat Svetla met een ander koor aan ons jubileumconcert meewerkt.”

Wijnkelders
Het Heino’s Mannenkoor werd 40 jaar geleden opgericht door een stel enthousiastelingen dat niet alleen zingen maar ook sociale contacten belangrijk vond. Destijds bestond het neutrale koor uit 30 leden, in de loop der jaren is dat aantal uitgegroeid tot 50. Iedere woensdagavond wordt van 19.30 tot 21.30 uur gerepeteerd in het Kerkhuus. ,,De nazit na afloop is altijd erg gezellig.” De goede band tussen de koorleden is ook een gevolg van de verschillende concertrondreizen die door de jaren heen gemaakt werden. Zo zong het Heino’s Mannenkoor bijvoorbeeld in Letland, Oostenrijk, Bulgarije en Polen.

Vorig jaar ging de reis naar het International Wine Song Festival in Pécs, Hongarije. ,,Daar traden we niet alleen op in een groot theater maar ook in wijnkelders en de open lucht. Er waren meerdere spontane optredens.” De reizen blijken echte hoogtepunten van de afgelopen 40 jaar. Ook de drie optredens samen met het Don Kozakkenkoor behoren daartoe. ,,Maar eigenlijk vinden we elk concert bijzonder”, besluit Siebert. ,,U bent dus van harte uitgenodigd om 28 april te komen luisteren!”

Vrijdag 28 april, Jubileumconcert Heino’s Mannenkoor om 20.00 uur in de RK kerk te Heino. De kerk is vanaf 19.30 uur open. De entree is gratis, wel kan het publiek haar waardering laten blijken bij de collecte aan de uitgang.

staging2.heinosmannenkoor.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.