hans de kort motie van afkeuring

Het feit dat, behalve de SP, de volledige oppositie de motie steunde, rechtvaardigt de conclusie dat diegenen die wél op de hoogte waren, gezocht moeten worden bij het CDA, Gemeentebelangen en bij de SP dus. God mag weten waarom zij niet van de wethouder hebben geëist dat ook de overige gemeenteraadsleden worden geïnformeerd.

Van Loevezijn wist niet hoe dit allemaal had kunnen gebeuren, maar hij zou het uitzoeken. Knulliger kan een reactie niet zijn. Hier is het van tweeën een. Óf Van Loevenzijn wist zelf van niks, of hij wist het wel. In het eerste geval is hij als bestuurder geen knip voor de neus waard; in het tweede geval is hij de bestuurlijke weg volkomen kwijt. Beide conclusies – hiervoor hoeft niets te worden uitgezocht – zijn even funest voor een wethouder. Van Loevezijn zou dan ook de eer aan zichzelf moeten houden door op te stappen.

Het feit dat hij in zijn bestuurlijke onvermogen wordt gesteund door een grote raadsmeerderheid zegt veel over de kwaliteit van onze gemeenteraad. Raadleden die niet willen afkeuren dat een wethouder essentiële informatie achterhoudt, zijn hun kiezers niet waardig. Voor hen blijken in de politiek geen regels meer te gelden van behoorlijk en fatsoenlijk bestuur, in dit geval het volledig informeren van al diegenen die op basis daarvan tot besluitvorming moeten komen.

In Raalte worden geen bestuurders naar huis gestuurd, tenzij ze raadsleden vergelijken met kleine kinderen, zoals ex-burgemeester Bolhuis indertijd deed. Het was dáárom dat Bolhuis moest vertrekken, het was niet om een bestuurlijke wanprestatie. Ik vond Bolhuis’ vergelijking overigens wel begrijpelijk, behalve dan dat hij die anoniem deed.

Hoe triest toch dit alles.

Hans de Kort
Raalte

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.