glossy over 365 dagen fietsen in overijssel

Het is niet voor niets dat oud-profrenner Joost Posthuma, vanaf volgend jaar de nieuwe koersdirecteur van de Ronde van Overijssel, na zijn carrière terugkeerde naar ‘oale groond’: zijn Twentse geboortegrond dus. ,,Als beroepswielrenner woonde ik jarenlang in België, maar ik keerde toch weer terug naar het mooie Overijssel. Deze provincie heeft tenslotte alles wat de fietser kan begeren. Prachtige natuur, afwisselende landschappen, heuvels, kasseienstroken en een groot netwerk van onverharde paden. Voor die liefhebber die er graag overheen wil fietsen.”

In de glossy komen al die facetten aan de orde. Oud-profrenner en -ploegleider Theo de Rooij is als programmaleider betrokken bij de Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel: ,,Onze provincie heeft op wielergebied veel te bieden. Niet alleen voor wedstrijdrenners, maar ook voor recreanten. Een kleine greep uit de lange lijst: 120 sportieve toertochten op de weg of in het veld, de provincie telt 85 toer- en wielerclubs, er worden 21 fietsvierdaagsen gehouden, er zijn 45 wielerkoersen per seizoen. In totaal is er duizend kilometer aan door vrijwilligers onderhouden mountainbike-routes. Al met al vormt Overijssel sinds 1869 de bakermat van het fietsen.

In de glossy bovendien ruim aandacht voor de Ronde van Overijssel: de op een na oudste wielerkoers van ons land, die traditioneel op de eerste zaterdag van mei wordt verreden. In het magazine wordt een duik genomen in de roemruchte historie van deze wielerkoers en komen tal van praktische zaken aan de orde, waaronder een routekaartje met daarin de voornaamste scherprechters.

Onder anderen oud-profrenner Rob Harmeling vertelt in de glossy over zijn zegetocht in ‘Overijssels Mooiste’. En doet hij uit de doeken hoe een van de fraaiste overwinningen op zijn palmares tot stand kwam: ,,Met dank aan de kernramp in Tsjernobyl.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.