glasvezel in het buitengebied nu echt van start

Het heeft even tijd gekost voordat de eerste kabel de grond in ging. Maar over twee maanden zal Lammers daar niet meer over malen. Hij heeft dan snel internet. En in snel tempo volgt de rest van Raalte, Olst Wijhe, een stukje Lemelerveld en het buitengebied van Deventer.

Wat snel internet voor het platteland betekent, kunnen maar weinig mensen zich voorstellen. Mensen die de beschikking hebben over snel internet, hebben geen idee hoe traag de verbindingen op het platteland kunnen zijn. En wie vanaf het platteland niet beter weet kent het verschil met ‘snel’ niet.

Maar het internet op het platteland is bagger. En dat wordt alleen maar erger. Skypen kan soms niet. Met z’n tweeën in één huis je mail doen? Lukt soms niet. Laat staan studerende kinderen die hun digitale colleges moeten bekijken, ouderen die met de I-pad in contract staan met verpleging, boeren die hun melkrobot op de computer hebben, ondernemers die internet nodig hebben… De functionaliteiten zijn de laatste jaren groter en groter geworden. De snelweg van internet is voor het platteland helemaal vastgelopen, het bleek een karrespoor.

Snel internet is dus voor de leefbaarheid van het platteland een noodzaak, de veranderingen die zich op het platteland aandienen (omdat veel boeren hun bedrijven tussen nu en vijf jaar moeten sluiten), krijgen een breder perspectief als er snel internet is. Met goed internet is het platteland ineens heel interessant voor veel soorten ondernemingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.