gewoon carolien monsters

Zo pakt ze de macht over haar eigen leven weer op. Zo hebben veel mensen hun eigen monsters. Een meneer ademt rustig en er komen steeds weer een soort van angstwolken uit zijn buikgebied. Deze man heeft vroeger veel last gehad van hyperventilatie. Hij kan de angst dus nu rustig vrijgeven. We zijn niet onze gevoelens. Een andere mevrouw had een pure kalverliefde. Een liefde zo intens, zo liefdevol, zo zuiver doordat ze elk moment zeiden wat ze voelden, intens konden genieten en alles was nieuw. Het verlangen naar deze zuiverheid was groot in de mevrouw en zo anders dan de realiteit nu. Schaamte, schuldgevoel om het verlies van deze liefde en puurheid. De monsters mogen vrijkomen. Vaak komt daarna een nieuw pad vrij.

Een andere mevrouw kon haar diepe pijn in haar hart openen en liet daar de pijn vrijkomen. In eerste instantie merkten we dat er veel pijn uitwasemde. de keer erop kwam ze weer. Haar grote monster was dat ze uit overleving nare dingen dacht en creerde over haar leven, dus ook haar liefjes.Dat deed ook zo zeer aan haar hart. Een mevrouw had helderziende gaven en ervoer op een gegeven moment dat er op haar netvlies een enorm monster kwam. Ze kon blijven kijken en rustig blijven. Ze kon het monster geven wat het nodig had. Zo heeft ieder mens zijn monsters.  

Monster
Ik heb gisteren een monster verslagen
Hij leefde al zo lang in mij
Vrat mij op van binnen
Ik voelde mij gevangen
Gisteren heb ik na lang aarzelen het monster bij de hand genomen
Het monster van angst, schuld en schaamte
Ik heb het in de ogen aangekeken en daarna aan de buitenwereld getoond
En voelde mij zo klein
Kijk maar, zei ik, dit leeft (ook) in mij
Na jaren lang zwijgen
In stilte geleden
Stonden wij daar
Het maakte mij erg bang en onzeker
Nu was het monster niet alleen meer van mij
Het deed pijn om het zo openlijk te tonen
Het monster en ik. Leven nog wat hand in hand
De volgende ochtend was, tot mijn grote geluk,
Het monster Niet groter geworden
Door het zichtbaar te maken
Bleek het monster zelfs veel kleiner
Tot een beestje wat mij geen pijn meer kan doen
Ik had het verslagen
Het leeft niet meer in mij
Nu voel ik mij een stuk Lichter
Zonder dit monster. Mmmm eindelijk vrij!

S. H. ( bewerkt)

Wil jij je monsters verslaan?

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.