gewoon carolien astronaut kuipers zoekt buitenaards leven

Deze vraag is volgens de meesten niet makkelijk te beantwoorden, maar toch deed André in het eenmalige programma Kuipers zoekt contact een poging. Hij ondernam een persoonlijke zoektocht om antwoorden te krijgen op vragen als: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat er ergens leven is?’ en ‘Hoe gaan we daar dan naar op zoek?’ En, misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal: Willen we het wel weten? Want wat zou er op aarde veranderen als we eenmaal zeker weten dat we niet alleen in het universum zijn? De ruimtevaarder en de vele wetenschappers die hij bezoekt tijdens zijn tocht, zijn niet sceptisch over het bestaan van buitenaards leven. In eerdere interviews heeft hij al vaker aangegeven te geloven dat er ergens leven is. “Ik acht het niet onmogelijk,” zei hij in het NTR-programma College tour tegen Twan Huys. 

De ruimte kent steeds minder geheimen voor ons. Wetenschappers maken steeds vaker melding van ontdekte planeten waar (buitenaards) leven mogelijk zou moeten zijn. Daar waar water is, is leven mogelijk. Andre Kuipers en de wetenschappers gaan er bijna allemaal vanuit dat buitenaards leven bestaat. Ze geven zelfs aan dat het bijna onmogelijk is, dat er niet nog meer leven is. Onze aarde is klein, vergeleken met zoveel andere planeten, sterren en naast ons universum zijn er zoveel andere universa. Ze kijken ook naar het leven op aarde, ook in de diepe oceanen leven wezens in een temperatuur van 300 graden Celsius in een gebied met veel zwavel. Deze wezens zijn ook erg anders dan wij mensen. Dus waarom zal buitenaards leven niet mogelijk zijn. En zeer waarschijnlijk zal dit buitenaards leven intelligenter zijn dan wij mensen, vertellen ze. Mogelijk zijn wij voor de buitenaardse wezens kleine miertjes, maar de wetenschappers geven aan dat de wezens ons niks aan willen doen, anders hadden ze het al wel gedaan. Kuipers en de wetenschappers geven nog maar tien tot vijftien jaar voor er daadwerkelijk contact (zoals zij het kunnen oppakken) met ´buitenaardsen´ zal komen.

Fantastisch om te horen dat de wetenschap hier nu zo snel gaat. Voor mij, en met mij vele andere mensen in Nederland en op aarde, zijn er altijd ´buitenaardse´ wezens geweest. Zeer veel mensen op de aarde hebben ervaringen met deze wezens.

Wil je ervaringen delen, reageer gerust via  info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.