geslaagde koningsdag nacht in lemelerveld

Foto’s: Martin Zwakenberg

Op het kroonplein had de organisatie dit jaar gezorgd voor een intieme tent, goed ingericht met heaters zodat het er aangenaam vertoeven was.

Het feest werd woensdagavond afgetrapt met DJ Eric, die de stemming er goed in kreeg. De lasershow, geprojecteerd op o.a. het tentdoek was daarbij een mooie aanvulling. Beelden van het Kroonplein waren mooi verwerkt in de lasershow.

Koningsdag
Om klokslag 10 uur speelde Polyhymnia zoals elk jaar het Wilhelmus bij het Anker en werd hier de vlag gehesen door Bennie Meijer. Bennie nam op deze wijze afscheid als medewerker technische dienst van ’t Anker en mag nu gaan genieten van een welverdiend pensioen. Hierna kon men binnen genieten van koffie, oranjebol en historische foto’s van voorgaande oranjefeesten verzorgd door de historische werkgroep Lemelerveld.

Bij Brugstede werd om half vier de vlag gehesen en klonken ook hier de klanken van het Wilhelmus. Aansluitend vertrok de versierde fietsenoptocht, uiteraard met Polyhymnia voorop door het dorp. Mooi om te zien hoe druk de kinderen waren geweest om hun fiets of skelter zo mooi mogelijk te versieren. Het eindresultaat was ook dit jaar weer van hoog niveau en de 3 mooist versierde fietsen ontvingen uit handen van Gerben Schutte een prijs.

Na de prijsuitreiking op het Kroonplein werd meteen het muzikale stokje doorgegeven aan Voices en de Bargzangers. Zij zorgden voor een perfecte, gezellige sfeer in de tent. Het toegestroomde publiek genoot massaal van het optreden.

Ondertussen was er ook volop vermaak voor de kinderen. Er stonden op het kroonplein weer vele springkussens opgesteld. Nieuw dit jaar was het krat stapelen en graffiti spuiten, georganiseerd en begeleid door SMON welzijn. De jeugd kon zich prima uitleven op de parkeerplaats van Reimink. De organisatie moest uitwijken naar deze plek aangezien het nieuwe Kroonplein niet berekend is op plaatsing van zo’n attractie. Ook werd de jeugd inwendig verwend. De gratis popcorn, snoepzakjes en lollie pops waren zeer in trek.

Publiekstrekker Mega Verloting
Na het concert Voices/ Bargzangers was het tijd voor de Mega Verloting. Een publiekstreffer van jewelste. Logisch, want wilde je in aanmerking komen voor één van de hoofdprijzen dan moest je aanwezig zijn op het Kroonplein. Ondanks het vele publiek kwam het toch voor dat er namen getrokken werden van mensen die er niet waren. Pech voor hen en geluk voor het publiek die op deze manier nogmaals kans maakte op die prijs. De hoofdprijs ging er wel in één keer uit. Nico Kappert mag zich de gelukkige winnaar noemen van de twee elektrische fietsen.

Daarna was het nog lang gezellig druk op het plein muzikaal ondersteund door DJ Delight. Ook in het voorcafé van Reimink was het nog lang gezellig.

De organisatie bedankt de gemeente voor haar bijdrage tijdens Koningsnacht, als extra voor opening Kroonplein. Tevens dank aan vele Lemelerveldse ondernemers, organisaties en horeca voor hun financiële bijdrage. Zonder hen kan Koningsdag in deze vorm niet bestaan. Tot slot dankt de organisatie de Lemelerveldse bevolking. Geweldig om te zien: zo’n goede opkomst, zo’n gezelligheid en sfeer!

Want Koningsdag vier je samen!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.