gerlant euthanasie

Urenlang zitten toekijken hoe langzaam het leven uit iemand wegtrekt? De dokter die langskomt een spuitje geeft en de humane manier van sterven dan begint. Gezellig keuvelen over de fijne tijd die je samen gehad hebt, de leuke herinneringen die je hebt? Maar ook tijdens dat proces de angst aanvallen, het bang zijn voor de dood, de radeloosheid van die persoon in kwestie meegemaakt? Het vechten tegen het onvermijdelijke wat met nuchter verstand best is te beredeneren maar als het je aangaat en de sluipmoordenaar langzaam z’n werk doet het gevechten op kan leveren letterlijk op leven en dood.

Ik heb die eer gehad en kan u vertellen, niks humaan. Heb tijdens die strijd nijgingen gehad om hem tehelpen. Met een mes, met mijn blote handen het maakte niet uit hoe, als dit maar zou stoppen. Het verstand weerhield mij, ik zou namelijk door het systeem afgemaakt worden en als moordenaar weg gezet.

Deze week in het nieuws, varkens in nood zet een filmpje online van een minuut  waarin tezien is hoe varkens in onze slachthuizen 10 seconden vechten met de dood voor ze buitenwesten zijn. Een reactie op filmpjes van slachthuis keten Vion,  welke laat zien hoe het er in Nederlandse slachthuizen aan toe gaat. Gewoon  transparant proberen tezijn.

Voor inhoudelijke commentaren en toelichting moet je dit even lezen

Op sociale media heb ik verzucht: Wat willen ze nu dan? En deelde bovenstaande ervaring. Als reactie kreeg ik “Inderdaad Gerlant……Als je erbij bent geweest hoe lang mensen er soms over “moeten” doen voordat ze “mogen” sterven en je zet dat af tegen de 10 tot 15 seconden dat het duurt voordat het varken verdoofd is……frown-emoticon=( … gaat nergens over.”

Het is goede vrijdag, het is Pasen. De christelijke feestdagen waarin we herdenken dat 2000 jaar geleden Jezus op een vreselijke manier aan het kruis is gespijkerd om zo voor ons ‘eeuwige leven’ testerven maar ook om drie dagen later weer op testaan. Ik dacht dat Nederland was gestopt om in sprookjes tegeloven, dat is immers de reden dat euthanasie, het op een humane manier en volgens de bijbel verboden mogen sterven tegenwoordig mogelijk is?

Voor de goede orde, we hebben het over een varken, een prooi van ons om te eten wat beter behandeld word dan menig mens wat sterven moet.

Ik kwam niet verder dan teverzuchten. Bah, die lui zijn echt de weg kwijt. Enigste oplossing om tot hen door te dringen is om ze in Artis tussen de leeuwen te zetten. Dan komen ze er achter dat zij geen ‘ Daniel in de leeuwenkuil ‘ zijn.

gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.