gerlant de lange neus van burgemeester noten

Door Gerlant Zielman

Zondagmiddag, slecht weer, vrouw en kids kijken naar een tv-serie waar mij de haren van recht op gaan staan en ik zit me een beetje te vervelen achter de pc. Een lijstje met muziek opgezocht, koptelefoon op en op zoek naar lokaal nieuws door sociale media te scannen, dat is een soort tweede natuur geworden.

Ik zie dan vooral hoe mensen bezig zijn met sport. Maar soms gebeurt er echt wat. afgelopen zondag was dat het paarden concours in Dalfsen, maar ook de voetbal in Luttenberg, Lemele, Broekland. Een saaie boel dus eigenlijk totdat in eens de burgemeester van Dalfsen een lange neus naar mij uitstak. Ik heb heerlijk zitten schateren achter m’n scherm. Zo erg dat vrouw en kids verontwaardigd begonnen te protesteren.

Mevrouw Mutter twitterde deze foto, de zogenaamd aan de grond geslagen PvdD activiste.  Een boer in Oudleusen zou haar tijdens een ‘vreedzame’ actie tegen een mestvergister in 2015 geraakt hebben, zij heeft elke keer wat. Een Dalfsenaar die het de lokale politici via twitter soms wel eens erg lastig maakt stuurde mij een link in een privé bericht. “Iets voor Peter R de Vries of een andere journalist?” Dit ging zelfs anonieme Jan te ver.

Ik ben geen Peter R, noch journalist, maar bij mij gaan dan alle voelsprieten recht overeind staan.  Een beetje door klikken en je komt op een fb pagina tegen co-vergisters in Dalfsen. En bij een filmpje op YouTube van 19 minuten met  fragmenten van  een interview met Noten uit 2015 met aanvullingen door zogenaamde feiten uit e-mails of media.

Dit dan weer doordrenkt met niet onderbouwde  oneliners pontificaal in beeld die haar gelijk bewijzen. Mijn grijze massa  maakt dan over uren. Iemand heeft bij mij namelijk altijd gelijk tot dat het tegendeel is bewezen.  In eens had ik heel veel te lezen.

Mevrouw Mutter, in mijn ogen ondertussen een zielepiet, bracht in januari naar buiten dat ze door een anonieme boer werd bedreigd door middel van brieven. Er is niets wat ik verachtelijker vind. Anoniem en bedreigen heb ik zelf ook meegemaakt, hoe je het ook went of keert. Het maakt indruk en beïnvloed je leven.

Toen ik haar Facebook bericht zag heb ik niet getwijfeld en het onmiddellijk als nieuwsbericht naar buiten gebracht. Op de redactie werd mij gemeld dat dit viraal zou gaan en Hart van Nederland zou halen. Ik hield mijn hart vast bij het idee wat voor een imagoschade dit zou brengen voor een sector die toch al zo onder vuur ligt.

Gelukkig bleef het alleen bij RTV Oost die er op dook. Ik heb zelf ook contact met haar gehad en haar uitgenodigd om de dialoog aan te gaan. Ria past daarvoor, mijn pen is waarschijnlijk te scherp voor haar want in al haar uitlatingen heb ik tot nu toe nog nooit  iets onderbouwd zien worden met feiten. Zij gaat dan elke keer onderuit.

Twee weken later melde de familie dat er weer een brief was gekomen, weer een bedreiging. Ik heb het laten gaan, RTVOost meldde het wel maar ook nu liep het weer met een sisser af.

Burgemeester Noten kwam natuurlijk weer opdraven om zijn afkeuring uit te spreken over het feit. Ingetogen en kort, ik snap dat nu wel. Je zal maar elke keer moeten komen opdraven voor een inwoonster die op publiciteit geilt. Noten wacht nog steeds op de afvaardiging van de PvdD uit den Haag die zouden komen praten over wat er bij dat protest is mis gegaan en wat zij telkens weer afzegden maar ondertussen wel elke keer de media haalden. Ik wacht nog steeds op een afschrift van zo’n anonieme dreigbrief in net welke media.

Mijn kids waren afgeleid van hun programma door een lachende papa. De aanblik van de lange neus van Burgemeester Noten vonden ze maar raar. Wie doet dat nou zij onze 13 jarige, dat is gewoon pesten en daar moet je aangifte van doen. Een twaalfjarige zij halverwege het kijken van het filmpje “dat mens heeft een plaat voor de kop, dat wil je niet weten” waarop onze negenjarige reageerde “Nee joh, ze heeft een bord tegen haar kop gehad en dat word nooit meer beter”. Mijn Lachen werd er niet minder om en de kids wilden weten wat er toch zo’n lol aan was want het plaatje was gewoon  pesten en pure minachting van de Burgemeester. Hij zou volgens hen dan ook onmiddellijk aangifte moeten doen.

Ik vertelde wat ik zag in dit plaatje, een burgemeester die een lange neus maakte naar mevrouw Mutter. Alles wat hij niet kan, wil of mag zeggen is in dit plaatje samen gevat.

Het filmpje?  Nee, geen link. Dat zou te makkelijk zijn. Ik hoop trouwens dat zij dit begrijpt. Als de burgemeester aangifte tegen haar doet, gaat zij een hele zware pijp roken. En om te voorkomen dat mijn woorden straks verdraait worden. Ik heb wat printscreans gemaakt en natuurlijk een copy van het YouTube filmpje.

gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.