gemeenten krijgen meer zeggenschap over bewoning recreatiewoningen

Dat meldt RTV Oost.

Het gaat om een voorstel van D66 Overijssel, dat woensdagavond steun kreeg van een meerderheid van Provinciale Staten. Ook de partij 50Plus speelde een belangrijke rol bij dit dossier.  D66-Statenlid Rob Wertheim hoopt dat vele honderden inwoners van recreatiewoningen met dit besluit geholpen worden.

“We hopen dat nu een einde komt aan schrijnende situaties”, aldus Wertheim. Officieel mag je in een recreatiewoning natuurlijk niet wonen, maar soms wordt dit toch al jarenlang gedoogd.Dan kunnen problemen ontstaan met de hypotheekverstrekker bijvoorbeeld, of bij het aanbrengen van voorzieningen voor ouderen. Dat komt omdat een officiele woonbestemming ontbreekt. Mensen kunnen soms geen kant op.”

Raalte
Bert Terlouw, fractievoorzitter van D66 Raalte, is verheugd over het besluit: “Ook voor de gemeente Raalte is dit een zeer belangrijke doorbraak wat D66 betreft. Wij zullen als D66 Raalte in de raad Raalte hier aandacht voor vragen, hoe we de in Raalte spelende problemen rondom recreatiewoningen kunnen oplossen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.