gb raalte wil gemeentelijke sites verbeteren voor laaggeletterden

Gezien steeds meer zaken gedigitaliseerd worden, lopen laaggeletterden op dit gebied tegen steeds meer problemen aan. Juist de gemeentelijke websites zijn voor deze mensen een belangrijke informatiebron”, zegt Mark Kampman van GemeenteBelangen.

“Afgelopen zaterdag was ik bij de provinciale ambassadeurs dag voor  laaggeletterden in Raalte. Een testpanel heeft bekeken hoe gebruiksvriendelijk de site van de gemeente Raalte en van de Kr8 van Raalte zijn voor laaggeletterden. Ik ben geschrokken van de resultaten: laaggeletterden kunnen simpele informatie zoals een telefoonnummer nauwelijks vinden, daarom roep ik het college op om hier mee aan de slag te gaan.”

De partij wil weten hoe de gemeente ervoor gaat zorgen dat deze groep mensen hun benodigde informatie gemakkelijk via de gemeentelijke websites kunnen vinden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.