ervaar duurzaam wonen tijdens thematours in overijssel

Tijdens een tour gaat een groep van ca. 12 personen op bezoek bij een huiseigenaar met een duurzaam verhaal. Bezoekers ervaren hoe fijn een energieneutraal huis woont of hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt. De organisatie verwacht in Overijssel 8 thematours te organiseren.

“Bezoekers hebben behoefte aan verdiepende kennis op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. Het verhaal van een huiseigenaar sluit goed aan bij vragen die bij bezoekers leven “, aldus organisator Gerard Simon. Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden warm ontvangen door de familie en zij namen uitgebreid de tijd voor ons. Het was heel informatief en ik had het niet willen missen.”

Thema’s
De thema’s van de excursies zijn uiteenlopend van warmtepomp tot isoleren en van gasloos wonen tot het bouwen met natuurlijke materialen. Het actuele aanbod van thematours is te vinden op staging2.duurzamehuizenroute.nl/overijssel. Bezoekers kunnen zich via de website inschrijven maar ook zelf een thema aandragen. Huiseigenaren die het leuk vinden om mee te doen, kunnen hun huis aanmelden via de website.

De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de 5e editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017. Enkele honderden huiseigenaren openen hun deuren voor iedereen die zelf ook de slag wil gaan met duurzaam wonen.

Het delen van kennis en ervaringen gaat 365 dagen per jaar door via de digitale huizenroute. Belangstellenden kunnen online vragen stellen aan huiseigenaren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.