Home / archiefcentraal / eliza haarman schrijft oefenboek om beter te leren lezen

eliza haarman schrijft oefenboek om beter te leren lezen

Eliza legt uit: “In het oefenboek zorgen het samenlezen (toneellezen) en de leesoefeningen (herhaald lezen) voor verhoging van het leestempo en vergroting van het leesplezier. Dit wordt afgewisseld met taalspelletjes. Ouders gaan hier samen met het kind mee aan de slag. Het oefenboek bestaat uit een volledig pakket met alle benodigdheden voor de oefeningen. Het oefenboek is ook geschikt voor kinderen met dyslexie. Het is bijvoorbeeld gedrukt in het Dyslexie font, hét lettertype voor dyslectische kinderen. De illustraties zijn van Marianneke Jansen- Bouman.”

Onlangs concludeerden drie hoogleraren dat dyslexie vooral het gevolg is van slecht leesonderwijs. Ze voegden hieraan toe dat vrijwel alle leesproblemen opgelost kunnen worden door veel te oefenen. “Als je een kind met leesproblemen wilt helpen, moet je daar ook als ouder tijd in steken”, stelt Eliza. “Het ontbreekt echter vaak aan goed materiaal om thuis effectief te oefenen. Met dit oefenboek kunnen ouders hun kind op een wetenschappelijk bewezen methode effectief vooruit helpen in de leesontwikkeling.”

Het boek is online te bestellen op www.beterlerenlezen.nl.

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.