duidelijkheid moet onrust over vliegroutes lelystad wegnemen

Dat meldt RTV Oost.

Vliegveld Lelystad moet in april 2019 uitgebreid zijn, wat meer vluchtbeweging boven onder meer Overijssel oplevert. Onder meer over de vlieghoogtes, het aantal vluchtbewegingen en uitzonderingen op alle situaties is veel onrust ontstaan. En die moet worden weggenomen.

“Ik ben optimistischer uit het gesprek gekomen dan toen ik er ik ging”, zegt Noten. “Het was een goed gesprek. Een groot deel van het probleem zit in het taalgebruik.” Zo wordt er in een brief bijvoorbeeld gesproken over ‘consequente uitzondering’. “Dat lijkt alsof het betekent ‘altijd’. Of ‘nabij Zwolle’, wat wordt daar mee bedoeld? Voor piloten is dat al boven Enschede.”

Geruststelling
Eerder gaf Sharon Dijksma al aan dat inwoners van onze provincie zich geen zorgen hoeven te maken over bijvoorbeeld geluidsoverlast. Noten hoorde tijdens de bijeenkomst die geruststelling opnieuw terug. “Dijksma was vandaag heel duidelijk. We hebben haar gevraagd dat op papier te zetten in de exacte formulering. Op die manier willen we de onrust proberen weg te nemen.”

“Als de teksten duidelijk en helder zijn, dan hebben we tenminste de feiten op een rij en dan kan daar ook geen misverstand meer over bestaan”, zegt Noten. Hij denkt dat duidelijkheid de onrust weg kan nemen. “Dat zal in elk geval niet lukken met woorden als ‘ongeveer’, ‘nabij’ en ‘meestal’. Dat zijn begrippen waar we niets mee kunnen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.