doe jij ook mee aan de vital centre 10 mijl van raalte

Net als in voorgaande edities is de start/finish voor de deur van het Vital Centre. De loop wordt georganiseerd door AV Salland en het Vital Centre en is geschikt voor jong en oud. Veel lopers gebruiken deze loop als onderdeel voor de voorbereiding voor de halve marathon van Zwolle, maar het is natuurlijk ook leuk voor de recreatieve lopers.

De wedstrijd bestaat uit een 10 Mijl, een 10 km en een 5 km. Het parcours, gecertificeerd door de Atletiekunie, is voor de wedstrijdlopers een mooie graadmeter om te kijken waar je staat. Het grootste deel van het parcours gaat over de weg, snelle tijden zijn dan ook geen uitzondering op dit parcours. Er zijn per afstand in verschillende leeftijdsgroepen mooie geldprijzen te winnen. Uiteraard zijn er ook prijzen per afstand voor de beste Raaltenaar en Raaltese.

Op de 5 km kunnen bedrijven meedoen aan de Bagatelle bedrijvenloop. Een leuke competitie tussen de verschillende bedrijven. Maximaal vier lopers per bedrijf lopen de 5 km en de beste drie tijden worden bij elkaar geteld. Het bedrijf dat als beste heeft gepresteerd, wordt gehuldigd tijdens de bijeenkomst die direct na de loop voor de bedrijven wordt gehouden. Hier kunnen de lopers onder het genot van een hapje en drankje gezellig met elkaar bijpraten.

Voor de jeugd is er een 1 km en een 2 km. Bij de 1 km kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar hun kunsten laten zien. Op de 2 km kan de jeugd van 10 t/m 16 jaar met elkaar wedijveren. Het bestuur van de 10Mijl van Raalte vindt het belangrijk dat er ook voor deze leeftijdscategorie een onderdeel is, zonder meteen op de langere afstanden uit te moeten komen. Zeker voor jongeren die niet zoveel lopen of net zijn begonnen, is de 2 km een leuke uitdaging. Voor alle deelnemers aan de jeugdlopen ligt er een medaille klaar. De nummers een, twee en drie van de verschillende leeftijdscategorieën op beide afstanden worden ook nog gehuldigd.

Inschrijven is mogelijk via staging2.mijninschrijving.nl. Op de wedstrijddag kunnen lopers zich inschrijven tot een half uur voor de start. Voor meer informatie: staging2.tienmijlvanraalte.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.