des krijgt lemele laat op de knietjes

Je kunt een rauwe biefstuk in de voerbak gooien en tegen je hond zeggen dat hij er niet aan mag komen, maar je hebt de deur nog niet achter je dichtgegooid of het is: weg biefstuk. Logisch. Johan Warmelink was vanwege zijn eerste, rauwe reactie na de in blessuretijd verloren wedstrijd tegen Juliana ’32 (1-2) gesanctioneerd door de voetbalbond.

De interim-coach van Lemele mocht een wedstrijd niet vanaf de bank zijn werk doen, maar moest een plaats zoeken achter de omheining. Nu is Warmelink gezegend met een stembereik waarmee hij zeeschepen de Rotterdamse haven binnen kan loodsen, dus de opgelegde straf was nauwelijks een beperking.

In de slotfade hield de bevlogen trainer het niet meer en schreeuwde zijn ploeg staande op de banken en met de handen als een toeter rond de mond naar voren. De passie spatte er van af. En kijk naar Atletico Madrid en Diego Simeone. Het karakter van de trainer straalt uit naar de ploeg.

Lemele voetbalt sinds zijn opwachting hartstochtelijk en tracht week na week het kwaliteitsverschil te compenseren met strijd en inzet. En daar is he-le-maal niets mis me! Met de wind mee en richting kantine wist de thuisclub amper gevaarlijk te worden. De doorgekopte ballen van spits Henri ten Kleij vielen in niemandsland. Maatje Remon Kleinlugtenbeld stond te ver van routinier gestationeerd en kon niet profiteren. “Ze moeten korter bij elkaar blijven, pas dan kun je profiteren van die doorkopballen”, zag ook Warmelink.

De rust leek doelpuntloos aan te breken, tot Arjan van Dijken een gaatje vond. Lemele verjongde drastisch na de thee. Er zit een kwart eeuw verschil tussen routinier Ten Kleij en zijn prille vervanger Yoran Bakhuis. “If he is good enough, he is old enough”, sprak de legendarische Jackie Charlton ooit. Vrij vertaald: leeftijd doet er niet toe. Welnu, Bakhuis mag nog niet op een brommer, maar heeft geen probleem met voetballen tegen grote kerels. De eerste kans werd naast geprikt, de tweede vanuit een splijtende pass van Robin Schoenmaker was bingo! Zóóó, over attent reageren gesproken! En we hebben weer een wedstrijd. Maar…, de ranglijst liegt nooit. DES combineerde makkelijker, was lichtvoetiger en ondanks enkele wereldreddingen van Ruan Weelink, viel tien minuten voor tijd de 2-1. Door een woud van benen schoot aanvoerder Pieter Rozema raak. Nee, onverdiend was dat niet, maar je gunt het dat hardwerkende ploegie zo.

In 3D leidt Voorwaarts V. Lemele blijft hekkensluiter.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.