de weg op voor schoolverkeersexamen

Nadat alle leerlingen de week daarvoor zich al hadden gestort op het theoretische gedeelte van het verkeersexamen, diende dit nog wel in praktijk gebracht te worden. In de praktijk moest een  parcours van ongeveer zes kilometer worden afgelegd. Na een laatste tip van: goed over de schouder kijken en duidelijk je hand uitsteken, vertrokken, met een tussentijd van één minuut, de leerlingen in Dalfsen vanaf de parkeerplaats bij de Trefkoele+.

Onderweg werden de deelnemertjes gadegeslagen door circa vijfentwintig kritische waarnemers op de controleposten. Daar werd ook goed gekeken of men niet ging ‘klonteren’, want dan grijpen de waarnemers in. Iedereen moet op eigen waarneming de route volgen en zich tevens goed aan de regels houden. In Dalfsen namen 212 leerlingen deel, in Lemelerveld 58 en in Nieuwleusen waren  113 leerlingen.

Harrie Kemper, coördinator schoolverkeersexamen, was blij met de goede opkomst en bovendien met de 75 vrijwilligers die het ieder jaar weer mogelijk maken. “Het is niet verplicht maar gelukkig doen alle scholen in de gemeente Dalfsen mee aan het schoolverkeer examen. Het theoriegedeelte is wel aan vernieuwing toe”, legt Kemper uit. “We gaan steeds meer digitaal. Dit jaar was het nog half om half. We gaan steeds meer over op filmfragmenten en het papieren gedeelte gaat in de nabije toekomst verdwijnen.”

Wel had hij ook nog een tip voor de ouders: ”Geef wel steeds het goede voorbeeld op de fiets in het verkeer aan je kinderen, want goed voorbeeld doet goed volgen. Want daar ontbreekt het nog wel eens aan.” De diploma’s zullen binnenkort aan de deelnemers worden uitgereikt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.