de rietkraag geeft buiten les

Buitenlessen zijn goed voor de leerprestaties van kinderen, blijkt uit onderzoek, want met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter. Maar bovenal is het natuurlijk ook nog eens hartstikke leuk en dat bleek vandaag!

De kleuters speelden allerlei spelletjes buiten, van touwtrekken tot springtouwen. In groep 3 werden getallen gesplitst in een ‘Ren je Rot-spel’, wisselden kinderen lezen en klimmen af en werd er een levend kwartet gespeeld met verschillende spellingswoorden. 

In groep 4 speelden de kinderen een estafette-spel met als doel het verder inoefenen van de tafels en het leren klokkijken. Ook in groep 5 gingen de kinderen buiten lekker aan de slag. Daar moesten de kinderen in een groepje de verschillende tafelsommen zo snel mogelijk compleet zien te krijgen. 

Groep 6, 7 en 8 hebben ’s middags een buitentekenopdracht gekregen met houtskool en zijn daar actief mee aan de slag gegaan.

Juf Mirande heeft de kinderen van groep 8 buiten ook nog een realistische meetles gegeven, met als onderwerp: ‘Hoe bouw je een huis op een onbewoond eiland?’

Al met al een geslaagde en actieve buitenlesdag

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.