de rietkraag gaat naar buiten op de nationale buitenlesdag

Tijdens de Nationale Buitenlesdag worden op ruim 1500 scholen buitenlessen gegeven.

Als Gezonde school vinden we het heel belangrijk dat kinderen naar buiten gaan om hun omgeving te ontdekken en ervan te leren in een betekenisvolle omgeving met concrete materialen. Bovendien leren kinderen beter als zij veel frisse lucht en beweging krijgen!
“Buitenlessen zijn waardevol en ook de tijd op het schoolplein draagt bij aan leerprestaties. Buiten slaan de hersenen aan het verteren wat in de klas werd geleerd.”

IVN en Jantje Beton organiseren voor het tweede jaar de Nationale Buitenlesdag. Zij zien dat leerkrachten knelpunten ervaren bij het geven van buitenlessen, waardoor zij minder naar buiten gaan dan ze zouden willen. Leerkrachten denken dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Nu is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een van de redenen waarom er nog weinig buiten les wordt gegeven, is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Daarom hebben IVN en Jantje Beton samen met leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.