dassen kijk seizoen weer van start

De dasmobiel is een geur- en geluidsdichte hut aan de rand van het bos die uitkijkt op een dassenburcht. Vanuit de hut kun je ongestoord de dassen bewonderen. Hierbij maak je deel uit van wat zich afspeelt binnen het dassenleven, onopgemerkt en daardoor zo uniek! In de dasmobiel van Landschap Overijssel is de kans op het zien van dassen vele malen groten dan dat je een das in het wild hoopt te spotten. En daarnaast verstoor je in deze dasmobiel de dassen niet. De hut staat op een prachtige plek aan de rand van het bos in de buurt van Deventer.

De dasmobiel is in het leven geroepen omdat Landschap Overijssel het voor velen onbekende dier graag zichtbaar wil maken. De das verdient het om de aandacht te krijgen. Bezoekers krijgen een informatieve en interactieve presentatie over de das waarbij feiten en fabels worden toegelicht. Vervolgens met eigen ogen kunnen aanschouwen hoe prachtig en bijzonder de das is, zorgt voor een breder draagvlak maar ook zeker voor een onuitwisbare sympathie bij bezoekers voor de das.

Via staging2.landschapoverijssel.nl/dassenkijken vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor een bezoek. Deze avonden zijn doorgaans op de woensdag, vrijdag en zaterdag. Na de aanmelding krijg je een bevestiging met adresgegevens en wat praktische tips bij het deelnemen aan de excursie.

Een grote kans dat de dassen zich op zo’n avond in levenden lijve laten zien. Even deel zijn van het leven van de das, een ware bucket-list ervaring die je zeker niet mag missen!

Kijk voor meer informatie en aanmelden op staging2.landschapoverijssel.nl/dassenkijken

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.