d66 dalfsen teleurgesteld over besluit zondagopenstelling lemelerveld

“In 2007 heeft de gemeenteraad winkelopenstelling op zondag in Lemelerveld toegestaan. Daar wordt nu al tien jaar gebruik van gemaakt zonder problemen. Enkele weken geleden hebben ondernemers aandacht gevraagd voor een kleine verruiming van de toegestane acht zondagen, maar vooral voor een andere toekenning van deze dagen. Omliggende dorpen in andere gemeenten met een soepeler openstellingsbeleid tonen al aan dat dat een zeer positief effect heeft. Het levert win win situaties op voor ondernemers en hun klanten”, zo stelt de partij.

“Een voorbeeld: als supermarkt kun je het beste in het toeristenseizoen, de maanden juli en augustus op zondag open zijn. Als interieurzaak kun je het beste in voor- en najaar je klanten extra bedienen. Dan worden er namelijk plannen gemaakt voor het interieur. Dat verschillende klantengroepen verschillende behoeften hebben zal niemand verbazen. Maar omdat de nu toegestane 8 zondagen voor alle branches samen gelden, wordt het gewenste doel voor de eigen klantengroepen onvoldoende bereikt.”

D66 begrijpt niet waarom partijen tegen deze kleine aanpassing hebben gestemd. “Regelmatig wordt er in de raad discussie gevoerd over het behoud van voorzieningen in de kernen. Nu politieke partijen de kans krijgen om plaatselijke ondernemers te ondersteunen door ze meer regelruimte toe te kennen, laten ze het afweten.”

Als er volgend jaar verkiezingen zijn, wordt het de vraag hoe partijen dan hun standpunt gaan bepalen. Dat dit onderwerp opnieuw op de agenda komt, is wat D66 betreft wel zeker. “Een principiële kwestie kan het niet meer zijn, want de acht zondagen die er nu zijn, staan al tien jaar vast.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.