coureur grotenhuis optimistisch na eerste race

De OW-cup omvat dertien races in tien weekenden tussen Pasen en begin oktober. Deze vinden plaats op de circuits van Assen, Oschersleben (DE) en Dijon (FR). 

Grotenhuis verruilde in november zijn vier jaar oude Honda Fireblade met 198 pk voor een nagenoeg nieuwe Yamaha YZF-R1M van begin 2016, die hij kocht van een professioneel raceteam uit Duitsland. “De nieuwe Yamaha was echt een vondst”, stelt hij. “Deze machine is voorzien van nog iets meer PK’s, maar vooral de elektronica zijn een stap vooruit. Ik beschik nu over launch, wheelie-, traction- en slidecontrol. De elektronica op de Honda waren wat meer Spartaans, en stonden bij mij meestal uit. Maar nu heeft de techniek ons echt ingehaald.”

Voorafgaand aan de eerste race trainde het team twee dagen in Spanje en twee dagen in Assen. Daar bleek al snel dat Grotenhuis al vrij snel was. In de vrije trainingen stond hij steeds bij de eerste twee of drie coureurs. 

Grotenhuis: “De kwalificatie op zaterdag was wat lastiger. Vooral een vochtige baan en koude temperaturen maakten het lastig om de banden op temperatuur te houden. In de race was ik redelijk goed weg, maar ik moest nog wel wennen aan de launch control. Ik kwam even klem te zitten in de eerste bocht, achter twee coureurs die ik wel vrij snel kon passeren. Daarna had ik een lang gevecht om de zevende plaats, dat ik één ronde voor het eind wist te winnen. Ondanks dat ik aan het eind van de race sneller reed was het gat met nummers vijf en zes al te groot. Maar een zevende plaats, zo voor het eerst, is niet slecht. Beter materiaal heb ik nog nooit gehad, dus dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.” 

Na elf jaar racen denkt Grotenhuis nog niet aan stoppen. “Eerst maken we dit seizoen goed af. Daarna zien we wel verder. Ik heb nog wel een bucketlist voor de komende jaren. Of ik dan nog een volledige competitie rijd, valt te bezien, want het vraagt veel van alle teamleden, en zelf ben ik ook druk met mijn gezin en werk. Maar ik zou ook graag nog wat endurance races rijden, en er zijn nog teveel banen waar ik nog nooit ben geweest. Mugello, Misano en Le Mans bijvoorbeeld. Maar dat is toekomstmuziek. Eerst maar eens zien dat ik dit jaar een podium pak!”

De volgende race is op 6 mei in Assen, de entree is gratis.

Teampresentatie
Veldkamp Racingteam Hageveld houdt op zondag 18 juni, vaderdag, een presentatiemiddag bij gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn alle sponsors, vrienden en belangstellenden die het team een warm hart toedragen welkom. De nieuwe motor en de plannen voor 2017/2018 worden daar gepresenteerd onder het genot van een hapje en een drankje. Voor alle vaders is er een verassing en voor de kinderen zijn er diverse activiteiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.