concert con amore met oratorium die sieben letzten worte

In het voorprogramma worden een viertal prachtige koorwerken en solo’s gezongen waaronder het Pie Jesu van A.L.Webber en kan men luisteren naar een sfeervolle pianosolo door Tjako van Schie. Speciaal voor deze gelegenheid wordt het koor begeleid door een symfonieorkest.

Vanaf 19.50 uur kunnen de aanwezigen op een groot videoscherm meekijken naar de officiële dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.  Na de kranslegging en de twee minuten stilte zal wethouder Uitslag een korte toespraak houden. Daarna kunt u genieten van ‘Die Sieben Letzten Worte’ van J. Haydn door koor en solisten.

In eerste instantie (1785) kreeg Haydn een compositie-opdracht voor instrumentale ondersteuning bij het voorlezen van de zeven Kruiswoorden. Maar toen hij een uitvoering van zijn muziek hoorde met toegevoegde partijen voor koor en solisten begon hij aan een eigen toonzetting van de teksten voor een vierstemmig koor met solopartijen. Met als resultaat dit schitterende werk dat uitgevoerd werd op Goede Vrijdag en mooi aansluit bij wat wij op 4 mei met ons allen willen herdenken.

Solisten op deze avond zijn Yvonne Boerdam (sopraan), Mylene Kroon (alt), Aart Mateboer (tenor) en Philip Barkhudarov (bas). Pianobegeleiding:Tjako van Schie. Het koor, de solisten en het symfonie orkest staan onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe. Voor dit concert wordt geen entree gevraagd, maar na afloop van het concert is er wel een deurcollecte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.