brett oma

‘Zo. Heeft oma nog mooi even vijf minuutjes om een sigaretje te roken.’ Ze stak op en lurkte als een bezetene aan de opgloeiende filtersigaret. Dat uur naar Arnhem kon nog wel eens lastig worden voor oma, dacht ik. ‘Dylan wil later ook machinist worden. Hè Dylan?’ Ik keek naar het ventje. Hij keek me aan alsof hij toe was aan zijn middagslaapje. ‘Niet doen hoor, Dylan’, adviseerde ik hem, ‘grote Pier van ProRail denkt dat het over tien jaar prima zonder machinisten kan.’ De radertjes in zijn bolletje leken nu toch te gaan draaien. Ik zag beweging. Hij zei: ‘Oh.’

Nog twee minuten. Oma nam nog een laatste hijs. ‘Kom op Dylan, we moeten instappen.’ Met zijn motorfietsje onder zijn arm kwam het kereltje naar me toe. Hij had nog eens nagedacht over zijn toekomst. ‘Dan kan ik wel mooi thuis op de bank TV kijken en sigaretjes roken.’

Dat leek me een prima vooruitzicht voor de kleine Dylan. Een pienter knaapje. Die komt er wel.

brettcolumn@hotmail.com

staging2.brettsnap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.