Home / archiefcentraal / bibliotheek raalte organiseert studiemiddagen voor examenkandidaten

bibliotheek raalte organiseert studiemiddagen voor examenkandidaten

StudyShare (ontwikkeld door de Openbare Bibliotheek Amsterdam) is een super simpele, maar krachtige manier om je hoofd bij het leren te houden. Je studeert samen met anderen in een vast ritme in een afgesloten ruimte in de Bibliotheek. Het concept is onder andere gebaseerd op de Pomodoro-techniek.

Met deze techniek leer je in blokken van maximaal 45 minuten studeren met daarna 15 minuten pauze. In het nieuwe Leer&Meer Plein in de Bibliotheek word je minimaal afgeleid en er zit een ‘Studybob’ die streng toezicht houdt. Je mobiele telefoon kun je in bewaring geven en er zijn duidelijke regels.

Interesse?
StudyShare vindt plaats op de dinsdag- en donderdagmiddagen 2, 4, 9, 11, 16 en 18 mei 2017 in de Bibliotheek Raalte en begint om 13.15 uur. Er volgt een studieblok van 3 uur: 3 x 45 minuten studeren met daartussen verplicht 15 minuten pauze. Het is voor iedereen die geconcentreerd voor de examens wil leren. Meedoen is gratis.

Haal op de genoemde data vanaf 13.00 uur een ticket in de Bibliotheek. Als het studieblok begint, geef je het ticket af aan de Studybob. Let op: je krijgt alleen tickets voor de dag zelf en maximaal één ticket per persoon. Zijn er bij de balie geen tickets meer? Dan zit het studieblok voor die dag helaas vol. Natuurlijk kun je dan wel een ander plekje in de bieb zoeken om te studeren. 

Lees ook

Wegmetdyslexie opent deuren in Heino

HEINO – Ron van der Horst en Corien Eijhuisen hebben op 1 juni hun eigen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.