1 aprilgrap van arbiter kaya valt slecht in lemele

Een laatste vrije trap, aangevochten door Johan Warmelink. De interim-trainer betwiste met rood aangelopen hoofd de beslissing van Kaya, die nadat de vrije trap mislukte, deze doodleuk liet overnemen. Als dit een 1 aprilgrap was, dan was op z’n minst de timing ongelukkig. “Die vrije trap was ook nog eens vanaf de verkeerde plek”, wist aanvoerder Henri ten Kleij, die zich na afloop als een van de weinigen snel had herpakt.

“Dan komt die bal in de kluts, precies voor de voeten van een van hen en valt ie er toch nog in. Balen. Typerend. Vorig seizoen viel alles goed. Nu zit het vaak tegen.” Die laatste constatering was zeker waar. Lemele had minstens recht op een punt. Maar in voetbal krijg je niet altijd waar je recht op hebt. En dit was zo’n dag.

Het was weer een genot om Johan Warmelink te zien coachen. Nog maar enkele maanden terug gaf de oefenmeester uit Lemelerveld er klaar mee te zijn, maar wie hem bezig zag, de rake opmerkingen, het blinde fanatisme, of nee, daarmee doe je hem te kort, weet dat voetbal voor hem levenselixer is. Warmelink hamert op een goede organisatie, weet dat het kwalitatief niet overhoudt, maar dat er als hecht collectief toch punten gesprokkeld kunnen worden. Dit voetbaldier lijkt nog lang niet toe aan stoppen, hoewel Vrouwe Fortuna hem in de steek liet, of beter gezegd arbiter Kaya hem een loer draaide, want zo voelde iedereen het op Zandeinde.

Warmelink durfde het aan om twee jonkies van vijftien en nog maar net droog achter de oren te laten debuteren. Damien Dijk deed het goed. Yoran Bakhuis zelfs uitmuntend. ‘Baby Bakhuis’ voorzag zijn debuut van een gouden lijst, door pal voor rust een precisieraket van Sander Kleinlugtenbeld tegendraads binnen te knikken. Achterin gaf Lemele niets weg. Kaya schoot de bezoekers uit Hengelo echter te hulp. Met een sliding ontfutselde Martijn de Lange Pieter Hilgerink de bal. Het leer toucheerde zijn arm, waarna Kaya naar de stip wees, tot ontzetting van alles en iedereen die blauw en wit een warm hart toedraagt. Mike Huiskes liet zich dit buitenkansje niet ontnemen.

Na de gelijkmaker waren de bezoekers de betere en makkelijker voetballende ploeg. Lemele brak enkele keren uit via levensgevaarlijke counters en doelman Jarno Harberink had mazzel dat hij bij een kogel van Remon Kleinlugtenbeld exact in de goede baan stond. De tijd tikte voort. Negentig op de klok. “Tijd scheids”, luidden de smeekbedes vanaf de kant. Vrije trap Juliana ’32. “Verder achteruit”, gilde de menigte. Kaya deed er niets op uit. De bal valt nog een keer in de zestien van Lemele en stuitert precies voor de schietgrage muiltjes van Marco Bleyi, die matchwinnaar wordt. Een hard gelag voor een de hekkensluiter van 3D, die in de extra tijd het verdiende punt sneu zag verdampen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.